Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2.ay aşıları ve BCG aşısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

2.ay aşıları ve BCG aşısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
enes12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı enes12 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2.ay aşıları ve BCG aşısı
    Gönderim Zamanı: 23 May 2019 Saat 21:03
Kadir bey merhaba,
bugün 2 aylık oğlumun 5 li karma, pnomokok, BCG ve rota aşılarını yaptırdık. 
aşıları yaptıktan 2 saat sonra oğlum aşırı bir şekilde ağlamaya başladı sürekli kucakta sakinleştirmeye çalıştık.5 li karma yapılan bacakta dize kadar kızarıklık oluştu.  huzursuzluğu 1-2 saat devam etti. Ancak gündüz neredeyse uyumayan oğlum bugün çok uyudu. Aşıları olduğundan yaklaşık toplamda 11 saatten sadece 2 saat uyanık kaldı. normalde gündüzleri oğlum sadece 1-2 saat uyur. Bahsettiğim durumlar aşıların verdiği yan etkiler mı? normal mı?
 ikinci bir sorum ise BCG aşısı ile ilgili. BCG nin yapılışını youtube yabancı kanallardan izledim ve bizim özel hastane hemşiresi gibi uygulanmadığı gördüm. oğlumun kolunda da 2 delik görünüyor. görüntünün linkini aşağıda ekliyorum.
emaillerinizden BCG nin değmesi bile yeterli olabiliyor gibi hatırlıyorum. ama siz ne tavsiye ediyorsunuz.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120929
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2019 Saat 23:14
1- Karma asi;  adeleye degilde, Turkiye'deki saglikcilarin yaptigi gibi, "Deri altina" yapildiginda boyle reaksiyonlar olur.
Turk vatandasi olmak, kolay degildir. Bunlara katlanacaksiniz. Kizaran bolgeye, soguk kompres uygulayin. 
(Bir; agzi su gecirmeyen naylon torbaya buz koyun ve bunu ufak bir havluya sarin, bu sekilde tatbik edin)
2- BCG asisi, diger BUTUN asilardan farklidir.. "Cilt ICINE" uygulanir.. 
Turkiye'deki saglikcilar, bu asiyi da yapmasini bilmezler.. Asiyi yapan KERIZ, derinin bir tarfindan girmis, obur tarafinndan cikmis!! 
Yapilack bir sey yok.. Asinin ne kadari  deri icine girdi, bilmemizin imkani yok.. Bekleyecegiz, 3-4 hafta
 sonra orada bir kizarti/kabarti olmazsa, asi hic yapilamadi demektir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.