Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Prematüre bebeğim de geçmeyen hırıltı ve krup
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Prematüre bebeğim de geçmeyen hırıltı ve krup

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nurhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nurhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Prematüre bebeğim de geçmeyen hırıltı ve krup
    Gönderim Zamanı: 20 Şub 2020 Saat 17:49
İyi akşamlar kadir hocam sizi tanıyalı 3 gün oluyor 3 gündür fırsat bulduğum her an yazılarınızı makalelerinizi okuyorum keşke daha önce tanışabilseymişim sizinle sizin yazdıklarınızı birebir kızımda yaşıyorum bizim öykümüz biraz uzun şimdiden verdiğim rahatsızlıktan dolayı kusuruma bakmayın benim 29w6d 1460 gr 43 cm doğan bir kızım var şuan kro.20 düz 18 aylık küvözden çıktıktan sonra başladı bizim sıkıntımız yoğun bir hırıltı ama genelde ciğerlerde olmayan boğazda sanki balgam varmış da atamıyormuş gibi bi durum 1 yaşına kadar laringomalazi denildi daha sonra azalmadığı için her fırsatta ciğerlerde inmesin diye antibiyotik verildi kullanmıyordum bir ay kullanmasam ikinci aya mecbur kullanıyorduk balgam ciğerlere inmiş diye söylüyorlardı korkuyorduk Bi de prematüre bebek akciğerleri hep ön plandaydı. en son eylül ayıydı yoğun bir burun akıntısı vardı sürekli burnunu açık tutuyordum gecesinde havlar tarzda öksürükle uyandı çok çabuk ilerledi ne olduğunu anlamadan solunumu sıklaştı nefesi daraldı göğüs kafesi nerdeyse sırtına kadar içeri çekiliyordu hastaneye zor yetiştirdik krup dediler acilen yoğun bakıma yatırdılar 4 gün kaldık yoğun bakımda 2.günğn sonunda ancak rahatlayabildi verilen tedavi adrenalin soğuk buhar ventolini pulmicort klamer ve ismini hatırlamadığım bir antibiyotik daha taburcu olurken nebulizatör aldık eve ventolini pulmicort ve klamer devam ettik 1 hafta sonra kontrole gittik sadece ventolinle devam edelim dediler evde ventolin ve soğuk buhar devam ettik Bi süre sonra onları da bıraktık rahatladı 1 ay kadar rahat ettik Kasım ayında tekrar krup olduyine adrenalin ve diğerleri verilen tedavi rahatladı 1 hafta sonra tekrar krup atağı geçirdi hastanelerden çıkamaz olduk en son üni.has.prof e gittik neden bu kadar sık oluyor diye şikayetlerinizi anlattım sürekli boğazda bir hırıltı var ciğerlerde sıkıntımız yok öksürüğümüz hiç yok öksürükle balgam değil hatta ben söylerim hadi kızım öksür de rahatla diye kusmamız hiç olmadı çok sık uyanır gece uyurken başı hep arkaya atarak uyur sürekli iştahsızdır ve ek gıdaya geçtiğinizden beri kabızdır ilaçla ancak yapabiliyor dedim bunları dile getirince reflü tanısı koydu hem geniz akıntınız yoğun hem reflünüz var o yüzden sık krup oluyor dedi gaviscon infant 2×1 flixotide 125 mg 2×2puf duphalac allerset verdi belli bir süre sonra ilaçları değiştirdik zespira dulcosoft sipraktin gavisconla devam ettik 1 ay çok iyiydi hiçbirşeyi yoktu ancak alerji yönünden test yapılacak diye ilaçları bıraktık 9 gün sonra yine başladı hırıltı şimdi hala hırıltılıyız en son zaditen başladık ama o da fayda etmedi sizin yazılarınızla karşılaştıktan sonra hepsini bıraktım 3 g ü ndür gaviscon haricinde hiçbirşey kullanmıyorum
kadir hocam artık ne yapacağımızı şaşırdım bu hırıltı sürekli var olan ve rahatsız eden bir durum artık kızım öksür de at şu balgamı rahatla demekten ve ciğerlerde inecek endişesi taşımaktan yorulduk bazen soğuk buhar çektirip öyle öksürtüyorum çok yoğun oluyor ama dediğim gibi ciğerlerde değil boğazda oluyor forumlarda öksürüklü balgamla ilgili sorular bulabildim çok okuyorum 3 gündür ilaçlar hakkında yazdıklarınızın çoğunu okudum nerdeyse zaditeni flixotide yi antibiyotikler zespira yı çok şeyler yanlış biliyorum astım olmadığı halde kızım 3 aydır astım ilaçları kullanıyor rahatlıyor sonra tekrar başlıyor kısır döngü sizin yazılarınızı okudukça herşey daha da netleşti hocam çok çok haklısınız o yüzden sizin görüşlerinize çok ihtiyacım var sürekli burnunu açık tutmama rağmen bu hırıltı bu balgam ya da geniz akıntısı ne olduğunu bilmiyorum neden oluyor ne yapabilirim çok teşekkür ederim şimdiden
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120918
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2020 Saat 19:06
Butun ilaclari KESIN.. Kim dedi size Turk cocuk doktorlarina inanin diye??
Onlar: Astim, Allerji ve Reflu'den baska hastalik ismi bilmezler.
Siz , hic bu SAHTEKARLARIN, Grip teshis ettiklerini gordunuzmu??
Cok okumaniz lazim.
Yukarı Dön
Nurhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nurhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2020 Saat 19:21
Kestim hocam sizin yazılarınızı okuduktan hemen sonra Grip hiç mi geçmez hocam 20 aydır bu problem hep var sadece boğazda balgam başka hiç bir şikayet yok
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2020 Saat 00:20
Onun Grip ile alakasi yok. Biraz sicak su buhari tatbik edin.
Aksamlari bas ucuna 2 damla ColdMix damlatin.
Yukarı Dön
Nurhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nurhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2020 Saat 12:58
hocam iyi günler kandiliniz mübarek olsun. size tekrar yazmak istedim sizle konuştuktan sonra sıcak buhar ve cold mix yapıyorum ama yoğun balgamı devam ediyor ve gittikçe şiddetleniyor önceden sadece boğazındayken şimdi daha derinlerden geliyor nefes alıp verirken hırıltı çok yoğun hissediliyor yapabileceğim başka birşey var mı acaba ciğerlere inme korkusu  yıpratıyor beni
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (2) Teşekkürler(2)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2020 Saat 19:42
Oksurmesi OLDUGU SURECE; asla Akcigerlere bir hastalik inmez..
Buhara kesinlikle devam edin.
SAKIN: Astim ilaclari (Ventolin, OnceAir ve benzerleri), Flixotide ve benzerleri gibi (kortizonlu spreyleri), her turlu Oksuruk suruplarini(Peditus ve benzerleri) ve Grip ilaclarini (Sudafed, Actifed, Aferin, gibi) ASLA kullanmayin..

Onca hakaretlerim nasilda ise yaradi!!!! Artik oksurenlere, Asit ve benzeri (balgam incelticileri) veren kalmadi!! Demekki ben hakli imisim!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Şub 2020 Saat 19:42
Yukarı Dön
Nurhan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nurhan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2020 Saat 12:07
Evet hocam haklısınız çok şey farketti ilaçları bıraktığımdan beri siz ilaçları bıraktığınızda hastalık daha da artar demiştiniz aynen öyle oluyor ilaçlara başlayınca yeniden toparlıyor ama bırakınca eskisinden daha kötü oluyor kısır döngüye giriyor ilaçlara bağımlı hale geliyoruz artık ilaç yok
Yalnız birşey belirteceğim hocam bizde hiç öksürük yok o yüzden korkuyorum balgamı hiç atmıyor sürekli içeri doluyor biz öksürtmeye çalışıyoruz içöksür diye onu da beceremiyor bunun için ne yapmam lazım hocam sizden başka kimseye güvenemez oldum doktora da götürmüyorum Bi sürü ilaç verecekler biliyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (2) Teşekkürler(2)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2020 Saat 18:47
Gerek olursa oksurur.. Bazi kimselerde, "Dogal bagisiklik" cok iyidir. Solunum sistemindeki ,"mikrofilamanlar" kirpiksi hareketler ile ifrazati disari atarlar ve oksurme az olur.
SAKIN, oksuruk nedeni ile Turk doktorlara gitmeyin. Bu doktorlara bu sekilde egitim veren PUST Prof.lar var..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.