Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Korona hastası zatüre
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Korona hastası zatüre

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NAZLI35 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NAZLI35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Korona hastası zatüre
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2020 Saat 17:37
Merhaba hocam,
Kardeşim için soruyorum.
Kadın 41 yaş 1.60 boy 57 kg
Corona hastası teşhis 2 aralıkta eşine kondu. kendine temaslı diye ayrıca test yapmadılar. sadece boğaz ağırısı ve kesik kesik öksürük şikayeti vardı. filyasyon ekibinin verdiği ilaçları içti; süreci ayakta geçiriyordu. 16 aralıkta durumu ağırlaştı. burun akıntısı öksürük ateş başladı,dün gece nefes alıp vermede sıkıntı olunca bugün hastaneye başvurdu. süreç bizi korkutmaya başladı telefonda ağlıyor ölmek istemiyorum diyor,konuşurken nefesi tıkanıyor. hastanede yalnız kimse gidemiyor yanına,kan tahlili tomografisi çekilmiş tahlilleri size atıyorum,zatüre diyorlarmış hala çıkmayan kan tahlilleri varmış hastanede bekletiyorlar hala yatış vermediler.süreci ve tahlilleri rica ediyorum değerlendirir misiniz? Teşekkür ederim

Düzenleyen NAZLI35 - 17 Ara 2020 Saat 18:34
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120951
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2020 Saat 18:48
Gordugunuz gibi; verilen ilaclarin HICBIR faydasi olmadi... 
Bakterilel zaturre DEGIL.. Yani Antibiyotikler bir ise yaramaz.
Kandaki oksijen parsiyel basincinin olculmesi ve dusuk ise, oksijen verilmesi gerekir. 
Baska da bir tedavisi yoktur. 
Yukarı Dön
NAZLI35 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 179
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı NAZLI35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2020 Saat 20:57
Hocam kardeşimle konuştum hastane yatış vermemiş eve yollamışlar hastanede Pcr testi yapılmış negatif çıkmış ecopirin famodin favipamir yapılmış famodin oksoper reçete edilmiş
Parmaktan oksijen ölçen bi alet alınacakmış Gösterge 93 altına düşerse acile gelin demişler.Sizin söylediklerinizi ilettim.bütün bunlar devlet hastanesinde yapıldı,şimdi ne yapalım diyorlar nefes alıp vermede sıkıntı var
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120951
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2020 Saat 23:35
Ilac kullanmasin. 
Oksimetre alinmasi sart degil, gosterge dusene kadar ZATEN, solunum sikintisi kendisini belli eder. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.