Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Covid+ Yardım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Covid+ Yardım

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16 May 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Covid+ Yardım
    Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 00:26

Kadir Bey merhaba,

24 haziran’da ilk doz biontech aşısını olmuştuk, tam ikinci dozu olacaktık o hafta aşı bitti, bari bir hafta izne çıkalım dönüşte aşı olalım derken maalesef bize de bulaştı.

  1. 41 yaşında bayanım,herhangi bir rahatsızlığım yok. İlk 3 gün max 38’e kadar çıkan ateşim oldu. İlk 2 akşam yatmadan önce evdeki tek ağrı kesici olan minoseti içip yattım. ( parol ile aynı etken maddesi olduğunu bilmiyordum ateş düşürmek amacıyla değil, sadece vücut kırgınlığı için aldım). Eşimle birlikte Günde 2* 1000mg ester c vitamini ve 3 gün D colefor d vitamin aldık.Verdikleri Favimol adlı ilacı kullanmadık. Bende kuru gıcık öksürük oldu,3 gün sonra ateş düştü burun akıntısı ve hapşırık başladı, tad ve koku gitti bugün benim belirtiler başlayalı tam 8 gün oldu ve kendimi iyi hissediyorum.
  2. Ancak aynı şeyi kocam için söyleyemeyeceğim. 41 yaşında, 230 lar civarında kolestrolü var, şekeri sınırda, 7-8 kg fazlası var. İlk ateşlendiği akşam henüz covid olduğumuzu bilmiyorduk kas ağrısı da vardı,yatarken bir minoset içip yattı. Sonraki iki gün ofise gitmeyip evden çalıştı, sürekli toplantılara girdiği için yine sabah akşam birer minoset aldı. 3. Sabah test yaptırdık ve covid+ olduğumuzu öğrendik.Siz de tatilde olunca kendimi inanılmaz çaresiz hissettim ve hemen forumdaki covidle ilgili tüm soru ve cevapları okudum. Minoset ve parolun hemen hemen aynı ilaçlar olduğunu gördüm ve ben 2-3 adet eşim de toplamda 5 adet içtiği için inanılmaz korktum.
  3. Maalesef eşimin ateşi 37 ile 39 arasında toplam 8 gün sürdü (6. Gün normalde gittiği kalp dr unun tavsiyesiyle coraspin 100 mg’a başladı) ateşin bu kadar uzun sürmesine daha fazla dayanamayıp dün sabah (9.gündü) iyi bir özel hastanenin aciline gittik. Eşimin bana göre öksürüğü de daha kötüydü, konuşurken tıkanıyordu.
  4. Akciğer tomografisinde %38 tutulma varmış. Hastane yatışına gerek yok, orta hafif durumdasın denmiş. Dr’un verdiği ilaçlar Kordexa 4 mg tablet 1*1 ,akşam 1,5 tablet, Brufen retard 800 mg öğlen 1 tablet,Bricanyl 2,5 mg 3*1  (8 saatte bir). 
  5. Enteresan bir şekilde psikolojik midir nedir eve geldik daha bu ilaçları kullanmadan eşimin ateşi 36,5 ve max 37,1 oldu. Ateşi kendiliğinden düştüğü için Brufen retard’ı hiç içmedi. Ancak bricanyl ve kordexa’ya dün akşam başladı. Hocam doğru yolda mıyız? Eşim için çok endişeleniyorum. Hastaneden dönüşte 2 kat merdiveni zor çıktı ve 10 dk oturdu kaldı, yaşlılar gibi olduk diyor. 
  6. Bugün kocamın hastalıkta 10. Günü, dünden beri sucuk gibi terliyor. 10dk da 3 tshirt değiştiriyor. Ateş düştüğü için mi bu kadar terliyor? Dr’un verdiği bu ilaçları içmeli mi? İçmezse daha mı kötü olur? Akciğer bu noktadan sonra düzelir mi? Allah korusun daha kötüye döner mi? Ne olur bir yol gösterin. Herşey için teşekkürler 🙏🏻 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 09:44
SAKIN, o son verilen ilaçların hiçbirini kullanmayın. 
Ateş vazifesini tamamladıktan sonra, terleme ile vücuttan aşırı sıcaklığı ve enfeksiyon sonucu oluşan toksik
 maddeleri atar. 
Hastalık bitmiş. Bu günden sonra bir tamirat devresi daha geçireceksiniz, ondan sonra normalleşir.
 
Yukarı Dön
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16 May 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 10:10
Kadir Bey çok teşekkürler,

Eşim dün gece o kadar çok  terledi ki sabaha kadar en az 30 kez üzerini Değiştirdi. Sabah 7 de terleme durdu ama şu an başının döndüğünü söylüyor. Bu kadar terleyerek kaybettiği suyu sadece su içerek karşılayabilir mi? 

 Tamam hocam sizi dinliyoruz içmeyecek ilaçları. Ancak kordexa yı dün akşam 1,5 tablet aldı, bugünden itibaren içmezse kortizonu birden bıraktık diye birşey olmaz di mi? 

Tamirat devresinde ne gibi etkiler çıkar? takribi ne kadar sürer? Tekrar ateşin çıkma ihtimali var mı? 
Akciğerde bahsettikleri kayıp kendi kendine düzelir mi? Akciğerdeki bu %38 lik kayıp kortizonu kullanmıyor diye artmaz değil mi? Çünkü kötü hissederse yine dönüp dolaşıp aynı acile gidicez mecbur, bu sefer kortizonu kullanmamışsınız diyecekler ne olur bizi anlayın.

Allah sizden razı olsun🙏🏻



Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 19:44
Su yanında, TUZ kaybeder. Biraz da protein kaybı olur. 
Biraz;Tuzlu ayran, içirin, etli yemekler yesin. 
  "%38 kayıba" takılmayın, resmen bir yerinden uydurmuş. Solunum sayısı; dakikada 60'ın altında olduğu
 sürece, akciğerlerde önemli bir durum yoktur. 
Kortizon gerekmiyor, ve bu kadar kısa kullanımlarda aniden bırakmanın bir etkisi de olmaz. 

Yukarı Dön
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16 May 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 19:50
Kadir Bey peki bu kortizon ilacını kullanmadan eşimin nefesi / bu akciğer ne zaman eski haline döner? Ev içinde gezinirken bir problem yok ama biraz hızlı hareket edince ciğerlerindeki şey ona rahatsızlık veriyor. Şu an 2 kat merdiveni çıkamaz durumda nefes nefese kalıyor.

Çok teşekkürler,
Yukarı Dön
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 16 May 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 19:51
Bizim konuştuğumuz bazı drlar akciğerlerde kalıcı hasar oluşma riskinden bahsedip açıkçası bizi endişelendirdiler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2021 Saat 20:34
İstirahat etsin. Vücut kendisini toparlar. Gıdalarını benim anlattığım gibi verin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.