Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uzayan öksürük ve geçmeyen geniz akıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

uzayan öksürük ve geçmeyen geniz akıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kuzey0307 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzey0307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: uzayan öksürük ve geçmeyen geniz akıntısı
    Gönderim Zamanı: 06 Ara 2021 Saat 13:35
hocam merhaba. oğlum bu 2 ayda üstüste 3 kez hasta oldu 2 si 38 derecenin altında hafif ateş biri ateşsizdi. bu hastalıklar 15-20 gün aralıklarla oldu tabiri caizse biri bitmeden biri başladı. hatta en sonuncusu antibiyotik kullanırken birden ateşlenme öksürükle başladı. ve krup teşhisi konularak ağızdan kortikosteroid tedavisi uygulandı. bu süreci bir çok hata ve üst üste ilaçlarla tamamladık ne yazık ki. oğlumun tam 2 aydır öksürük burun doluluğu (dışarı akma değil de içerde hıklayınca çıkan sarı-yeşil tarzda) hiç geçmiyor sürekli genizden konuşuyor gibi. ballı limon veriyorum bugün illadini damlalıkla tavsiye ettiğiniz şekilde vermeye başladım. geceleri de horluyor. yaklaşık 2,5 yaşındayken oğlum öne eğilir tarzda öksürükle birlikte köpük kusarak kendimizi acilde bulduğumuz ve astım atağı dedikleri bir durumla karşılaştığımız için o günden sonra ben kendime gelemedim. şimdi 5,5 yaşında bir daha o kadar güçlü bir atak yaşamadık. ama teşhis doğru mu değil mi bilmiyorum. sizce oğlum astım mıdır bu birinci sorum. ikincisi de geniz akıntısı ve burun doluluğu ve horlama için ne yapabiliriz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120673
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2021 Saat 19:23
1- Antibiyotik kullanmaniz en buyuk HATA! 
Antibiyotik gerektiginde; (yuzbin kere anlatildi!) ATES+Agizda pis koku+ Dili kaplayan PAS tabakasi olur.
Ahmak Turk doktorlari, HER atesli hastaya antibiyotik vermeyi bir marifet zannederler. ASLA Grip  teshis
edemezler! Mutlaka yazilarimi okun ve bu ahmaklarin ne MAL oduklarini cok iyi ogrenin. 
2- Size; "Astim" dedikleri gunden beri kendinize gelememeniz gayet normal. Tuzak; bu sekilde isliyor.
"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okuyun, bu pustlarin nasil TEZGAH kurduklarini gorursunuz. 
3- Size; 5.5 seneden beri hic grip teshisi kondu mu??? Konmamasi size hic garip gelmedi mi?? 
Hepsi mi, Astim, hepsi mi Allerji idi??? 
Cok okumaniz lazim.. Yoksa bu CAKALLAR, sizi daha uzun sure dolandirirlar. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzey0307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2021 Saat 08:49
peki hocam 2,5 aydır süren geniz akıntısı ve horlama nasıl geçicek,kbb kulakta sıvı ve geniz eti dedi fakat bu konudaki düşüncelerinizi bildiğim için bu durumu yazmadım bile. ama bu kadar niye uzun sürdü bu burun akıntısı ve geniz akıntısı. nefesi rahat değil sesli ve aralıklı olarak horlar tarzda. madem geniz eti inecek mevcut durum için ballı limon dışında ne yapabiliriz?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kuzey0307 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2021 Saat 09:01
hocam bir de son hasta olduğunda wbc si 17,12 idi. biz telaşlanmıştık burdan ayrılan başka bi dr a danıştığımızda o kadar olur hasta olduğunda ufak oynamalar olabilir bu değerlerde demiş bizi rahatlatmıştı. hiç pis koku pas tabakası olmadı ama burnunun içindeki sümük aşırı sarı yeşil ve yoğundu burnu da çok tıkalıydı. sizi yeni tanıdım hocam. tüm forum sayfalarını okuya okuya okuya ilerliyorum. peki astımın en önemli belirtisi ne çocuğumuz astım mı değil mi nasıl anlarız. astım grip ve burun akıntısından ayrı bir olay mı? bunu bu şekilde sormamın sebebi oğlumun genel olarak nefes verirken ağızdan gelen hışıltı sesi hastalandığının 3.günü başlıyor. Bunu da alerjik yapısına bağlıyorlar. küçük bir açıklama rica ediyorum astımla ilgili sizden affınıza sığınarak...örneğin oğlum koştuğunda zıpladığında soluk soluğa kalıyor ve öksürmeye başlıyor ve çok çabuk başı terliyor su gibi oluyor bunlar belirti olabilir mi?

Düzenleyen kuzey0307 - 07 Ara 2021 Saat 13:45
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120673
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2021 Saat 18:30
Anlattiklarinizin tamami yasina uygun olarak gorulen arazlardir.
Ilave bir tedavi gerekmez.
Astim olsa: Nefes rahat alinir, sikintili ve uzun surede nefes verilir. Gogus kafesi devamli genistir. 
Okumaya devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.