|
Kesik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kerem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nis 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Nis 2023 Saat 12:34 |
Dün boldurumu toplarlarken elimi bir şey kesti ve kanattı. Boldurumda bundan 2 sene önce kurbanlık koyun vardı. Yara küçüktü toparlarken koyunun dışkısı toparladığımız şeylere bulaştıysa tetanos olur muyum? Bundan 7 ay önce tetanos aşısı olmuştum. Yarayı sabunlu suyla yıkadım ve yaraya bir şey bulaştığinı hatırlamıyorum.
Resim atacaktım ama nasıl atacağımı bilmiyorum. Derin bir yara değil yüzeysel. Bu arada koyun dışkılarını temizlemiştik ama koyun dışkısı dağılıyordu. Ayrıca boldurumu su da basmıştı tetanos basilleri su da ölmüş müdür? Bir de tetanos bulaşabilecek bir yara örneği atabilir misiniz?
Düzenleyen Kerem - 30 Nis 2023 Saat 15:03 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118680 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tetanos asisi 5 sene korur.
|
|
![]() |
|
Kerem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nis 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Düzenleyen Kerem - 01 May 2023 Saat 00:40 |
|
![]() |
|
Tetenos bulaşması için herhangi bir kesici maddede tetanos basilinin bulunması ve bu kesici maddenin derine girmesi gerekiyor değil mi? Aynı kesici madde sıyrık şeklinde yaraya yol açtığında basil bulaşsa bile hava aldığından dolayı da tetanos bulaşmıyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118680 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Bundan 7 ay önce tetanos aşısı olmuştum."
Daha hala NEYI soruyorsunuz????????????????????????????????????????????????????
|
|
![]() |
|
Düzenleyen Kerem - 01 May 2023 Saat 10:21 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Korumaz!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|