Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Havale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mamocka Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mamocka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Havale
    Gönderim Zamanı: 02 Oca 2024 Saat 23:03
Hocam merhabalar, 

Kizim 5 yas 3 aylik. Ilk havalesini 37.6 dereceyle 2 yasinda gecirmisti, dr 37yi gecince vermelisin demisti. Ben 40 olmadikca vermiyordum bu zamana kadar  ve bugun 2. Kez daha kisa sureli de olsa havale gecirdi. Sanirim atesi 40lardaydi. Hastanedeler, serum taktilar esim ve annem ates dusurucu vermedigim icin beni sucluyor. Ote yandan 1.5 yasindaki kizim da atesli ve evdeyim onunla, atesi 37.5 ve basimin etini yiyorlar ilac vermem icin vermiyorum. Makalelerimi okumadiniz mi diyeceksiniz ama teskin edilmeye ihtiyacim var... ates dusurucu versem de havale gecirecekti degil mi buyuk kizim? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120740
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2024 Saat 00:44
'Ates ve Havale Tedavisi" makalemi okuyun. 
Sakin Turk doktor palavralarina kanmayin.
Yukarı Dön
Mamocka Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 99
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mamocka Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2024 Saat 12:12
Hocam tekrar merhaba, 
Havale geciren kizim acilde serum taktilar demistim, domuz gribi ve covid testi negatif augmentin antibiyotik yazip yollamislar. Henuz kullanmiyorum. Hafif ates devam ediyor ama hafif muhtemelen aksam cikacak, agizda asiri bir koku var dil goruntusu su sekilde; burada pek cikmamis hafif pas var gibi 

Wbc 12.5 cikmis kan tahlilinde dun. Sonradan yukselmis olabilir mi yoksa sunku degeri baz alabilir miyim? Wbc degerine gore antibiyotige gerek yok gozukuyor cunku. Yani ates pas ve koku varsa wbc yi yine de dikkate almali miyiz hocam? 
Tsk. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120740
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2024 Saat 20:51
Antibiyotik gerekmiyor. Turk doktorlari bu konularda son derecede cahillerdir..
Onlar HER atesli hastaya Antibiyotik yazmaktan ve simdilerde bir de Serum takmaktan baska bir HALT 
bilmezler! Oncelikle yazilarimi okuyun ve kendiniz halledin.. Gerek olursa bana sorun, ben sizi yonlendiririm. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.