Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vitamini
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vitamini

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 70
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifsen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vitamini
    Gönderim Zamanı: 04 Oca 2024 Saat 00:39
Kadir bey merhabalar. 7 ay 12 günlük kız bebeğim var. 68 cm boyu 7,800 kilosu var. D vitamini ocean 400 ünite 3 damla kullanıyorum. Yazılarınızda 1000 ünite günlük demişsiniz. 400 ünite 3 damla kullandığmda 1200 ünite mi vermiş oluyorum bebeğime. Bir damlası mi 400 ünite oluyor. Teşekkürler. Bir de doğumdan sonraki kan tahlillerinden sonra ilk kan tahlillerini ne zaman (hangi ayda )yaptırmam doğru olur. Demir ilacı önermişti Dr ama onu tahlil yapmadan kullanmak istemedim. Hangi tahliller yapılmalı 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2024 Saat 05:12
1- D vitamini; 1000-2000 unite arasi verebilirsiniz. ullanidiginiz D vitaminin prospektusunu okuyun. Ben
 hangi ilac oldugunu bilemem. Icinde yazar.
2- SAKIN bu SAHTEKAR Turk doktorlarinin aileleri dolandirabilmek icin cesitli isimler altinda  uydurduklari    
 sozum ona "rutin" kan tahlilerine inanmayin. KASTEN cocuk kan degerleri yanina, ( farkli olan) eriskin 
Referans Araliklarini yazip, olmayan hastaliklari varmis gibi gosterip,  aileleri dolandiriyorlar! 
3- SAKIN Demir ilaci vermeyin.... Basta ahmak Saglik bakanligi ve Tip Fakulteleri olmak uzere, bebeklerin
ve cocuklarin Hgb ve diger degerlerin eriskinlerden farkli oldugunu bilmezler.

7 aylik bir cocukta; Hgb:10.5-13.0g/dL arasidir! 
( Eriskin erkeklerde, Hgb:13.5-16.5, Eriskin kadinlarda 12.0-15.0g/dL dir)
 7 aylik cocukta, WBC: 6.0-17.0 arasidir. 
SAKIN bu doktorlarin assagilik tuzaklarina dusmeyin! 

Yukarı Dön
elifsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifsen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2024 Saat 13:45
Teşekkürler değerli cevaplarınız için. 2018 doğumlu kızım var . Mart 2023 de d vit 35,1 çıkmış
. Dwit3 ampul icirecegim eski yazılarınızı okudum kadir Bey
 . Çocuklara ve yetişkinlere aynı ampul oluyor değil mi. Bide kutunun üstünde kas içine uygulanır diyor ama ayrıca oral ampül var mı. Teşekkür ediyorum iyi çalışmalar 
Yukarı Dön
elifsen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifsen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2024 Saat 13:47
Hocam geçen sene 2018 doğumlu kızımın d vitamini 35 çıkmışti damla olarak kullanıyoruz ama eski yazılarınızı okudum ampul içireceğim yetişkinler için olandan içireceğim değil mi çocuklar için ayrı ampul yok Bir de kutunun üstünde kas içine uygulanır yazıyor ayrıca oral ampul var mı. Şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar

Düzenleyen elifsen - 04 Oca 2024 Saat 13:48
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118980
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2024 Saat 19:28
Tek tip ampul var!! 
Turkiye'nin bazi assagilik doktorlari, sirf hastalar, kendileri alip kullanmasinlar diye,  ilac firmasini kandirip,
 kutunun ustundeki "Oral alinir" (yeni agizdan alinir) ibaresini kaldirttilar.
Sonra Firma uyandi ve simdi yeni ambalajlarda,  tekrar ORAL ifadesi var.
Ya dogrudan icirin veya bir parca ekmek uzerine damlatip (tamamini bir seferde) verin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.