Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Cocuklarda sık kafa carpmasi lütfen cvbinizi  rica
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Cocuklarda sık kafa carpmasi lütfen cvbinizi rica

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Cocuklarda sık kafa carpmasi lütfen cvbinizi rica
    Gönderim Zamanı: 11 Oca 2024 Saat 21:37
Grup - Sessiz Üye Sessiz Üye
Cocuklarda sık kafa carpmasi
Sayın kadir hocam onceki bas carpma yazilarinizi okudum fakat tekrarlayan oldugu ve beni ciddi anlamda psikolojikmen etkiledigi icin birebir sizden yorum duymak istedim.oğlum 5 yaşına girmek üzere aşırı hareketli olması nedeni ile dusme çok oluyor.en son masa üzerinde otururken kayıyor ve sırt üstü düşüyor kafa arkasini yere vuruyor.Düşme sonrasi aglamadi sadece acıdığını söyledi anlık. sorduğum sorulara cevap verdi kusma goz kayması sisme morarma vs. olmadı.  72 st geçti üzerinden. Yine de çok endişeliyim gelecekte bir sorun yaratir mi? Aşırı dikkat etmeme sürekli yanında olmama rağmen saniyelik oluyor hep ve ardı hep bir suçluluk duygusu engel olamadığım için...
2.sorum ise yürümeye baslama dönemlerinde de birkaç kez dusup kafa arkasını yere çarpmıştı yine herhangi olumsuz durum yoktu.fakat her düşmede baş arkasını vurması beni psikolojik olarak çok etkiledi ve artık yaşam kalitemi etkileyecek düzeyde aşırı kaygi oluşturdu. Babasiyla bile markete gonderemiyorum yolda duser kafasini vurur diye.Bu çoğu kez kafa arkası  dusmeler bir soruna neden olur mu.surekli düşünmekten ben kafayı yemek üzereyim yoksa😒 bu birkaç dusmeler hep ev içinde oldu..  yani kafa carpti gunler gecti artik hic bir sorun olmaz diyebilir miyiz.saygilar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121256
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2024 Saat 22:53
Hic bir SORUN olmaz!! 
Yazilarimi DIKKATLI okuyun.. Cocuklarin dusmeleri ile, kafalarini carpma ile HICBIR SEY OLMAZ! 
Insanlar; o kadar da CURUK degillerdir. 
Hatta; cocuklar darbelere karsi, eriskinlerden daha dayaniklidirlar. 
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2024 Saat 23:09
Hocam o kadar şey okudum ki gerekli gereksiz ne yapacağımı bilememekten takipte kaldım evde sadece hastaneye gitsem direk tomografi diyecekler çünkü. Okuduklarimda psikolojik olarak beni aşırı yordu ilerleyen yıllarda görme kaybı kitle vs olabileceğini yazıyordu. Çok şükür ki en sonunda sizin gibi kıymetli bir hekime rastladım.sag olun var olun..son olarak birsey daha danışmak isterim müsaadenizle. Oğlum 5 yaşına girmek üzere bebeklikten fark ettgim bacakları hafif x gibiydi.diz kapağına kadar daha dar acıda aşağı doğru hafif açılır vaziyette duruyor.kilodandir vs dendi sonra 3 4 yaşlarına kadar düzelir denildi.en son rontgen çekildi kemiklerde sorun yok.ortopedik ayakkabı önerildi yürüme analizi ile. Hafif ice basıyor. Ayağa özel tabanlik kullanimi uygun olur mu bu durumda. Yoksa ortopedik ayakkabiya devammi etmek daha saglikli olur.D vit 27 idi hergun 400iu kullanmama rağmen.suan 600 olarak devam ediyorum .
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2024 Saat 02:30
Ayakta, dizleri hafif degecek sekilde bacaklarinin ciplak resmini gonderin. 
X-bacak olanlarda DAIMA, ice basma olur. X-bacak duzelince, o da duzelir. 
Sizin verdiginiz D vitamini dozlari "gunluk idame" dozlaridir. Gunde 2000 unite verseniz bile, ASLA arayi
kapatamazsiniz. 
Mutlaka Dvit3 ampul icirmeniz sarttir! 
Turk doktorlarinin zirvalarina kulak asmayin! 
Hem Dvit3 ampul, "-agizdan etki etmez derler", hem verdiginizde, "-zehirler" diye zirvalarlar!  
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2024 Saat 10:08
" border="">   Hocam eklemeye çalıştım ama oldu mu bilemiyorum umarım olmustur
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2024 Saat 19:03
Olmus! ;o)

Evet, bariz X-Bacak var! Bacaklar yana kaydigi icin de, ayak tabanlari yere sanki "duz tabanMIS" gibi 
basiyorlar.
Simdi 1 ampul Dvit3 icirin! Bir ay sonra, tekrar 1 ampul icirin ve Mayis ayinda tekrar olcum yaptirip, bana 
yazin. 

Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2024 Saat 19:46
Hocam ben bu ampul kullanma olayını bir kaç doktora danistim fakat hem azar işittim hem de kimi toksik etki yapar dedi kimi böbrekleri zarar taş yapar vs.denildi. ben de onaylamadığm için kullanamamistim.acaba zarar verirmiyim düşüncesi ile..sanirim yanlış basma kaynaklı da tek bacakta diz kapağının arka kisminin agridigi söylüyordu bazen şiddetli değil ama sadece dile getiriyordu.ve 2 bacağının da ağrıdığını söylüyordu. 2 yonlu rontgende birsey çıkmayınca büyüme agrisi denildi kemik yapısının normal olduğu söylenmişti.. d vit 1 ay kadar önce 27 idi 1 aydır da 600iu kullaniyorum suan kaç olmuştur bilmiyorum. Test yaptırıp mi kullanayım direk başlayayım mı ampule Hocam.
Bir de ek olarak ortopedik ayakkabı kullanıyordu sanirim ayakları içten desteklediği için ayakkabisinda farkettim ki topuk kisminda her iki ayakta bu defa yana doğru basmaktan deforme olmuş ayakkabı tabanı.icten destek verince topuktan dışa doğru basmaya başlamış bu defa da. Şimdi de tabanlik yaptırsam fayda saglarmi yoksa bu ayakkabılar ve tabanliklar sadece ticari amactan başka birsey degilmidir sayın hocam

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2024 Saat 20:17
Gunde; 2000 unite verseniz bile o acigi ASLA kapatamazsiniz..
Turk doktorlari bu konuda son derecede cahillerdir. Bu ahmaklar; idame dozlari ile D vitamini acigini asla
 kapatamazlar! 
Benim anlattiklarimi ister uygulayin, isterseniz Turk doktorlara inanin!! 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.