Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamilelikte idrar yolu enf. Hakkında danisma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hamilelikte idrar yolu enf. Hakkında danisma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif
Puanlar: 479
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hamilelikte idrar yolu enf. Hakkında danisma
    Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 09:16
Hocam merhaba, 35 yaşında, 60 kiloyum ve 9. haftalık hamileyim. Bu hafta doktora gittim, bebekle ilgili her şey yolunda, ancak benden idrar testi istemişti ve o testte az miktarda idrarda enfeksiyon görünmüş. Maalesef sonuçları e-Nabıza yüklenmedi bnde buraya atamıyorum , iki güne duser herlade elimde hiç sonuç belgesi yok buraya yükleyemiyorum o yüzden .. İçim içimi yediği için bu durumu sizinle paylaşmak istedim. Bı fikir almk icin ..sizden başka guvenecegm danisamcagm.kisme yok malum türk doktorlarına güvenmiyorum..

Hamileliğin ilk üç ayında Paracetamol bile kullanmamamız gerektiğini söylemiştiniz. Doktorum bana Manurol 3 Gr granul sase(1 adet) adlı antibiyotik ve gyno-lomexin 600 mg ovul yazdı. Bunu kullanmalı mıyım? Doktoruma, “İlk üç ayda özellikle Paracetamol bile kullanmamak gerekmez mi?” dedim. O da, bu ilacın hamilelikte zararsız kabul edilen bir ilaç olduğunu söyledi.hani ben doktorum ya boşuna okumadım dedi .. Kullanmazsam enfeksiyon küçük bir ihtimal de olsa düşüğe sebep olabilir dedi. İçim içimi yiyor; yıllardır hamile degilken bile antibiyotik hehangi bir ilaç vs. kullanmamıştım. 

Bu kritik haftalarda antibiyotik kullanmam doğru mu? Bu ilaç çocuğuma zarar verir mi? İçinde hayvanlar üzerinde denenmiş ama insan sonuçları yazmıyor. İdrar yolu enfeksiyonuna dair aslında hiçbir belirtim yok; idrarda yanma, ağrı veya koku hissetmiyorum. Biraz bekleyip ilerlerse kullanmak veya beklemek zararlı mı? Düşük riski açısından ne düşünüyorsunuz? Bu konu benim için çok önemli. Sonuçlar çıkınca hemen atacağım ama dünden beri uyuyamıyorum. Kusura bakmayın,zamninizi aldm ...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121285
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 09:29
SAKIN Türk doktorlarının İYE tanılarına inanmayın. 
İYE diyebilmek için:
1- MUTLAKA: Nitrit(+) olması şarttır! 
2- Mutlaka arazların olması şarttır! 
Öyle Türk doktor aklı ile, 3-5 Lökosit görüldü diye, İYE teşhisi konmaz. 
Sonucun çıkmasını bekleyin. Hatta BAŞKA, bağımsız bir laboratuvarda İdrar Tahlili yaptırıp sonucu yazın.
İYE olduğunda da ben ilaç yerine; kuru yemişcilerde satılan "Cranberry kurusu" hergün 1 çorba kaşığı
 dolusu yediririm.

Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif
Puanlar: 479
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 10:42
Hocam teşekkür ederim iicn.rahtladi  düşük riski yapar feln diye korkutmustu tekrarlayım bu hafta testi  de.. hocam bu cranberry yani Türkçesi galba turna yemişi alicam insallh doğrusunuu verirlermi bilmiyorum ama malaesf sahte satyolar mis onu da ama aklma bisy takıldı hamilelikte kullanımda bı sıkıntı olur mu bunu acaba 

Düzenleyen esmanurr - 19 Eki 2024 Saat 10:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121285
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 15:30
Kırmızı, kuru üzüm cesamet ve şekilinde olan olacak.
Bizde yetişen bir yemiş olmadığı için, önüne gelen isim uyduruyor!  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.