|
Hamilelikte idrar yolu enf. Hakkında danisma |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
esmanurr
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Puanlar: 479 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Hamilelikte idrar yolu enf. Hakkında danismaGönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 09:16 |
|
Hocam merhaba, 35 yaşında, 60 kiloyum ve 9. haftalık hamileyim. Bu hafta doktora gittim, bebekle ilgili her şey yolunda, ancak benden idrar testi istemişti ve o testte az miktarda idrarda enfeksiyon görünmüş. Maalesef sonuçları e-Nabıza yüklenmedi bnde buraya atamıyorum , iki güne duser herlade elimde hiç sonuç belgesi yok buraya yükleyemiyorum o yüzden .. İçim içimi yediği için bu durumu sizinle paylaşmak istedim. Bı fikir almk icin ..sizden başka guvenecegm danisamcagm.kisme yok malum türk doktorlarına güvenmiyorum..
Hamileliğin ilk üç ayında Paracetamol bile kullanmamamız gerektiğini söylemiştiniz. Doktorum bana Manurol 3 Gr granul sase(1 adet) adlı antibiyotik ve gyno-lomexin 600 mg ovul yazdı. Bunu kullanmalı mıyım? Doktoruma, “İlk üç ayda özellikle Paracetamol bile kullanmamak gerekmez mi?” dedim. O da, bu ilacın hamilelikte zararsız kabul edilen bir ilaç olduğunu söyledi.hani ben doktorum ya boşuna okumadım dedi .. Kullanmazsam enfeksiyon küçük bir ihtimal de olsa düşüğe sebep olabilir dedi. İçim içimi yiyor; yıllardır hamile degilken bile antibiyotik hehangi bir ilaç vs. kullanmamıştım. Bu kritik haftalarda antibiyotik kullanmam doğru mu? Bu ilaç çocuğuma zarar verir mi? İçinde hayvanlar üzerinde denenmiş ama insan sonuçları yazmıyor. İdrar yolu enfeksiyonuna dair aslında hiçbir belirtim yok; idrarda yanma, ağrı veya koku hissetmiyorum. Biraz bekleyip ilerlerse kullanmak veya beklemek zararlı mı? Düşük riski açısından ne düşünüyorsunuz? Bu konu benim için çok önemli. Sonuçlar çıkınca hemen atacağım ama dünden beri uyuyamıyorum. Kusura bakmayın,zamninizi aldm ...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 09:29 |
|
SAKIN Türk doktorlarının İYE tanılarına inanmayın.
İYE diyebilmek için: 1- MUTLAKA: Nitrit(+) olması şarttır! 2- Mutlaka arazların olması şarttır! Öyle Türk doktor aklı ile, 3-5 Lökosit görüldü diye, İYE teşhisi konmaz. Sonucun çıkmasını bekleyin. Hatta BAŞKA, bağımsız bir laboratuvarda İdrar Tahlili yaptırıp sonucu yazın. İYE olduğunda da ben ilaç yerine; kuru yemişcilerde satılan "Cranberry kurusu" hergün 1 çorba kaşığı dolusu yediririm. |
|
![]() |
|
esmanurr
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Puanlar: 479 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 10:42 |
|
Hocam teşekkür ederim iicn.rahtladi düşük riski yapar feln diye korkutmustu tekrarlayım bu hafta testi de.. hocam bu cranberry yani Türkçesi galba turna yemişi alicam insallh doğrusunuu verirlermi bilmiyorum ama malaesf sahte satyolar mis onu da ama aklma bisy takıldı hamilelikte kullanımda bı sıkıntı olur mu bunu acaba
Düzenleyen esmanurr - 19 Eki 2024 Saat 10:43 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 15:30 |
|
Kırmızı, kuru üzüm cesamet ve şekilinde olan olacak.
Bizde yetişen bir yemiş olmadığı için, önüne gelen isim uyduruyor!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|