Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kahvaltı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=10395
Tarih: 17 Ara 2025 Saat 20:57


Konu: kahvaltı
Mesajı Yazan: bilgeakgun
Konu: kahvaltı
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2008 Saat 11:23
Kadir Bey sabah kahvaltısında bebeğime kaymak yedirebilir miyim sakıncası var mı?
Bayramda köye gideceğiz,orda yeni sağılmış taze fakat pastörize olmayan iyi kaynatılmış inek sütlerinden 1 yaşındaki oğluma verebilir miyim?


-------------
http://lilypie.com">



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2008 Saat 13:12
Pastörizasyon, sütün 65 dereceye gelmesi ile sağlanır. Kaynatılınca 100 derece olur. Kaynatılan süt, pastörize gibidir.
Kaymak çok iddialı bir gıda.. Anadoluda Manda sütü içildiği için, çocuklar otomatikman, kaymağınıda yemiş oluyorlar. Bu düz mantıkla bakıldığında, az miktarda verilmesinde bir sakınca yoktur. Kaymak, Türkiye dışında bilinen ve kullanılan bir gıda maddesi değildir. Verecekseniz, iki-üç lokma yeterlidir.
6. aydan itibaren süt veriyoruz. Taze süt kaynatıldığında kaymak tutar. Bu kaymak alınırda alttaki süt verilirse "kabızlık" yapabilir. Kaymak yedirerek bunu dengeleyebilirsiniz.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat