Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

balgam,göz iltihaplanması, kistik fibrozis hakkınd

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15194
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 19:05


Konu: balgam,göz iltihaplanması, kistik fibrozis hakkınd
Mesajı Yazan: asiyegundogdu
Konu: balgam,göz iltihaplanması, kistik fibrozis hakkınd
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2009 Saat 22:58

kadir hocam öncelıkle kolay gelsin. izninizle 4 tane sorum olucak size. Hepsını ayrı ayrı yanıtlarsanız sevınırım.

 

1- hocam malum oğlumun durumunu ve sıkayetlerımızı bılıyorsunuz artık. ben bu sure ıcınde ventolın ve ınflakort spreyler dısında hıc ılaç kullanmadım. hala aşırı balgamı var. balgam söktürücü ilaçların balgamı artırdıgını duymustum siz ne dersiniz? balgam giderici bir şey varmıdır, kullanmamız gerekır mı?

 

2- gözunde iltihaplı sekılde  capaklanma vardı. Hala devam edıyor. Sabahları uyandıgında gozunu acamıcak hale gelıyor. Ben tobrex göz damlası kullandım bıkac sefer ama hala çapaklanması var. Irin seklınde gozunden akıyor. Antıbıyotık mı kullanmalıydık acaba?

 

3- olması muhtemel dusundugunuz “kistik fibrozis” hastalıgını ınternette bıraz arastırdım. Belırtıler bızım sıkayetlerımıze cok benzıyor. Bu hastalıkta bazı durumlarda  antıbıyotık de kullanılıyormus. Ben hic kullanmadım. Ventolın ve ınflakort kullandım sadece. Antıbıyotık de kullanmamız gerekıyormuydu acaba? 1 hafta oldu hala hasta. Rahat nefes alamıyor? Antıbıyotık  Kullanmadıgımız ıcın mı uzun surdu hastalıgımız? Antıbıyotık kullanılması gereken bır durumsa ve ben kullanmadıysam bu basıma ılerde daha buyuk sorunlar acar mı?

 

4- olması muhtemel”kıstık fibrozis” hastalıgı genetık bır hastalıkmıs. Eger boyle bır durum varsa Bu omur boyu bu hastalıgı yasıcak demek mı? Tedavıyle gecırılen bır hastalık degıl mı?

 

Cok vaktınızı almazsa 4 soruma da yanıt beklıyorum hocam. Çok endıselı haldeyım. Yarın ızmıte gıdıyorum ınsallah. Çarsamba gunu de kocaelı unıv. Hastanesıne ter testi yaptırmaya gıdıcem. Sonuçları sizle de paylasırım. Tesekkurler...

 



-------------
http://lilypie.com">



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2009 Saat 09:44
1- Perebron, Oksobron gibi ilaçlardan verebilirsiniz. Tok karnına
2- Tobrased'in etkili olabilmesi için, damlatmadan evvel serum fiz. ile güzel bir şekilde burun temizliği yapmanız şarttır.
3-Bu hastalıkta, antibiyotikler, "bakteriel" olanlarda kullanılıyor. Virutik olanlarda etkisiz. Bunu ayırd etmenin en kestirme yolu, kan sayımı ile , lökosit (=WBC) sayısına bakmak lazım.. Düşük ise, virutik demektir.Eğer ateşi yoksa, zaten bakteriel bir durum yoktur.
4-Maalesef, genetik ve hayat boyu devam edecek bir hastalık. Eğer çıkarsa zaten sizi hemen Üniversitenin, "Akciğer hastalıkları" bölümüne alacaklar ve özel, tedavi ve diyete alacaklar.


Mesajı Yazan: asiyegundogdu
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2009 Saat 09:52
hocam gozundekı iltihaplı gibi akıntı çapaklanma burun akıntısından mı oluyor yanı? sabah temız bezle temızlıyorum ılık suyla aksama kadar devamlı akıyor. tobrex göz damlasını prospektusunu okudum antıbıyotıklı bır ılaçmıs ve devamlı kullanmayın dıyor. 4 haftadır gunde 1 defa damlatıyorum. kac gun daha devam edeyım? az önce uyandı ve kusucam dedı. balgam kustu. bu iyi bişey mi? yani balgamı cıkartması?

-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2009 Saat 10:58
Tobrased günde 4x1 damla her iki göze damlatılacak. İnşallah sizin yönteminiz ile bakteriler direnç kazanmamışlardır. Günde bir defa çok anlamsız bir yöntem. Ya tam kullanırsınız yada hiç kullanmazsınız. En iyisi, direnç kazanma ihtimaline karşı onu değiştirmeniz. "Thiocillin" göz pomadından günde 4 defa her iki alt göz kapağına (içine)  sürün. Balgam kusmasının çocuğa bir yararı veya  zararı yok.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat