Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bademcikleri yara olmuş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16943
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 15:41


Konu: Bademcikleri yara olmuş
Mesajı Yazan: gulay571
Konu: Bademcikleri yara olmuş
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2009 Saat 09:06
günaydın kadir bey kızım ceren 3 yaşında boyu 98 cm. kilosu 14. salı günü yüksek ateş sebebi iel doktorumuza gittik. muayene sonucu bademcikleri yara olmuş dedi boğazına baktı. kulaklarımızda birşey yok dedi. idrar ve boğaz kültürü aldırdık şükür onlarda da birşey çıkmadı. ateş düşürü için pedi..en antibiyotik olarak ta ismini tam hatırlamıyorum ama agua..entin tarzı birşeydi sanırım. ağzında da yaralar çıktı. bunun içinde dut şurubu verdi. salı gününden beri hiçbirşey yiyemiyor. az birşey içtiğinde bile ağzım acıyoru diyor ve yemiyor sadece su içiyoruz. bir de dikkatimi ayaklarındaki ve ellerindeki kırmızı benekler dikkatimi çekti. acaba bu arada su çiçeği demi çikarıyor. yavaş yavaş artan benekler. sanki sinek yemiş gibi. ama çok fazla var sadece belden yukarısında yok ellerinde tek tükte olsa kollarında, bacaklarında, poposunda yani kısaca alt bölgede her yerinde var.
sorularıma geçersek:
- sizce bu benekler antibiyotikten kaynaklanan birşey mi? yoksa su çiçeği mi çıkarıyoruz.
- şuan ateşi yok. eğer su çiçeği çıkarıyorsak bu durumda ne yapmalıyım. antibiyotiğin bir zararı olur mu?
- ağzındaki yaralar nasıl geçecek. dudakları yaradan şiş, iç yanak kısımları dudak içleri ve damak hep pütür pütür yara içerisinde. ne yapmalıyız. dut şurubu iyi gelir mi?
yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
saygılarımla... kolay gelsin... iyi çalışmalar...


-------------
Gülay YILDIZ



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2009 Saat 09:41

Kesinlikle "Suçiçeği" değil. Suçiçeği'nde dökünyüler karında en fazla olup, etrafa yayıldıkça azalır.. Görmediğim için kesin iddia edemem ama anlattığınız ağız lezyonları, "Herpangina" denilen virutik bir lezyonu andırıyor. Bademciklerde yara filan yok, antibiyotikte bir işe yaramayacak. Avuç içlerinde ve ayak tabanında da su kabarcığı gibi döküntü olması bana sanki, "Hand,Foot and Mouth disease" hastalığını hatırlatıyor. Türkçesi,"El,ayak ve ağız hastalığı" çift tırnaklı hayvanlardan hava yolu ile bulaşır, insandan insana bulaşması yoktur. Tedavisi yoktur, kendiliğinden geçer.




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat