Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

1 yaş ve hala pütürlü yiyememe

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=26294
Tarih: 17 Ara 2025 Saat 09:20


Konu: 1 yaş ve hala pütürlü yiyememe
Mesajı Yazan: dgulsen
Konu: 1 yaş ve hala pütürlü yiyememe
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2010 Saat 16:34

Hocam selamlar.

Kızım ekim doğumlu daha yeni 1. Yaşını doldurdu. Beslenme düzeni aylardır  aynı … ne bir gr. Eksik ne bir gr. Fazla. Hala pütürlü yiyecekte yemiyor. Sabahları mağlumunuz  sabah bulamaçını yiyiyor.. meyve rondodan geçmiş meyve. Öğlenleri çorbası.. köfte vermeyi deniyoruz ama kesinlikle yemiyor yada yiyemiyor diyelim. Ama çorbanın içindeki minik kıymaları yutuyo. Balığı ise ezip veriyoruz kuru geliyor sanırım onlarıda yiyemiyor çorbanın içine katıyoruz çorbayla yutuyo.

Hocam sorum şu ki; pütürlü gıdalar için ısrar edelim mi?? yoksa yine çorbaların içinde bulunan pütürlerle zamanla alışır mı?

Bu arada 1. Yaş kontrolünde 9 kilo 75 cm. çıktı. Gelişimi nasıl?

Teşekkürler.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: dgulsen
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2010 Saat 16:43

Hocam ayrıca 1 yaş ve günlük beslenme tablosu şu şekilde

Sabah 9,30 ; süt içerisine karıştırılmış yumurta peynir bal ceviz tereyağ karışımı.. hazır toz mamalar ile koyulaştırıyoruz.

 

11,30-12:00 ; meyve (3 çeşit meyve karıştırıyoruz, )mandalina,muz,armut,elma,siyah üzüm v.s

14:00 ; çorbası (biftekli,kıymalı,tavuklu yada balıklı, sebze çorbası, mercimek, yoğurt çorbası)

16:00 ; yoğurt (1 kase)

Bundan sonrası için kafam karışık.. J akşam yemeklerinde bizimle birlikte oturtup yediklerimizden vermeye çalışıyorum ama birkaç lokma bişey yiyor. Ekmeği suyuna batırıp veriyorum. Yada semizotu ıspanak gibi sebze yemekleriyse birkaç tatlı kaşığı yiyor yani doyumluk değil. Maksak yemek sofra kültürü alsın.

20,00 Bunu yemekten saymıyor vey a gündüz yediği çorbadan yada gündüz hiç süt içmediği için hala 150 ml karıştırılmış hazır toz mamalardan yapıyorum

Gece ise ; 03:00-04:00 ;  180-20 ml. süt içiyor. Ama nedense şimdiye kadar ne mama sevdi ne süt sadece uyku aralardında ve muhallebilerinde sabahki bulamaçında içiyor. Günde 500 ml. vermeye çalışıyoruz yoğurtla hesaplayıp.

Hocam, bir önceki mailed de dediğim gibi aylardır bu tablo hep aynı. Hiç artmadı da azalmadı da.. sizce 1 yaş için bu yemek düzeni nasıl??

Dediğim gibi 1 yaşında 9 kilo 75 cm,



Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2010 Saat 11:00
Gelişmesi, idare eder, sınırda.. Etli gıda alımıda bana makul geldi, demir gerekmiyecek. Yemek/çorba faslı günde 1 öğün yeterli gelir, gerisi hep sütlü gıda olsun. Yemek suyuna batırılmış ekmeğin çocuk için hiçbir faydası yoktur, yemeğin kendisini yerse daha iyi olur. Etli sebze yemekleri tercihimiz...  ( Eski doktorların tavsiye ettiği "-çay-bisküvi-" mamaları da tam bir sahtekarlıktır.)



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat