Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

az uyuma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37762
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 20:47


Konu: az uyuma
Mesajı Yazan: betuldem
Konu: az uyuma
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2013 Saat 13:01
hocam 11 aylık oğlum gece sürekli uyanıyor.yatmadan önce karnını doyuruyorum su veriyorum oda sıcaklığı ideal ne derdi var anlamıyorum.zaten çok zor uyutuyoruz.bazen 20 dk bile sürmüyor uykusu.kucağımda emerken iyi.yatağına bıraktığım anda ağlıyor.yine alıyorum susuyor.bir türlü rahat edip uyuyamıyor.doğdugunda reflü teshisi konmuştu.acaba miğde yanması filan oluyor olabilir mi ne yapmam lazım artık uykusuzluğu onda bir eksikliğe yol acacak diye korkuyorum.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2013 Saat 19:07
1- Kucaga alistirmissiniz. Ya devam edeceksiniz, yada 3-5 gun aglamalarini goze alip; yatagina yatirip, odasindan cikacaksiniz. Zamanla alisir.
2- Reflu tanisina bosverin, Turkiye de her kusana; Reflu tanisi konuyor... Alakasi yok..
3- Uyku eksikligi diye bir sey yok.. Cocuk eger bir sefer az uyudu ise, bir daha sonrakinde; ya erken uyuyarak, yada daha uzun uyuyarak telafi eder.  Ac kalmak gibi bir durum degildir, size muhtaciyeti yoktur.


Mesajı Yazan: betuldem
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2013 Saat 22:14
peki hocam ben ağlatmayı göze aldım çünkü artık dayanamıyorum uykusuzluğa.tüm uykularında mı yatağına bırakıp çıkayım?gece ve gündüz yani her seferinde mi?su anda ben sallayarak uyutuyorum.bir de hocam ağlatmak beyne zarar verir ya da fıtık olur filan diyorlar öyle bişiy olur mu?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2013 Saat 23:41
Gece gunduz uygulayabilirsiniz. Aglamakla; ne fitik nede beyine zarar olur. Tamamen ufurme bilgi...


Mesajı Yazan: betuldem
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2013 Saat 14:07
bunu duyduğuma çok sevindim Allah razı olsun sizden hocam hafta sonu babasıylayken başlıyorum insallah uygulamaya.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat