Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Etlerin saklanmasi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=57746
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 06:18


Konu: Etlerin saklanmasi
Mesajı Yazan: erhazan
Konu: Etlerin saklanmasi
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2017 Saat 13:18
Hocam gecen gun kiyma almistim kasaptan, uzerinde son tuketim tarihi falan yoktu, kasaba sordum, o da buzlukta 1 sene bekler bu etler diye yanit verdi. Simdi bu etin ne zaman uretildigini de bilemiyorum. Kirmizi et maksimum ne kadar saklanabilir buzlukta, 1 sene cok uzun sanirim. Teşekkürler



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2017 Saat 18:55
Etin; buz dolabinda tutulmasi baska sey; Dondurulmus sekli baska bir sey..
Eti dondurursaniz, senelerce kalir...
2.Dunya Savasi esnasinda, Turkiye harbe hazirlik olarak, cok miktarda eti dondurmustu..  Bu etler, Harb
bittikten sonra; onlarca seneler kullanildi.
En kolay yontem:  KOKLAYIN... 
 


Mesajı Yazan: esya
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2017 Saat 08:52
Hocam ben kolaylık olması açısından eti kuşbaşı ya da kıyma olarak pişirip porsiyonlayip saklıyorum derin dondurucuda. Kullanacağım zaman da direkt dondurucudan çıkartıp az su koyup haşlama usulü çözüyorum. Ya da yemeklerin içine direkt atıyorum. Bazı yerlerde böyle yapmaktansa eti çöpe atın vitamin mitamin kalmıyor diye okudum.  Önce buzdolabında çozdurulup kullanilacakmis vs. Benim yaptığım yöntem yanlış mı?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2017 Saat 23:32
Siz o APTALLARA bakmayin... Onlar oyle bos-bos konusurlar!!! Etlerde, hangi vitaminler varmis, bir
soylesinler!!! 
Sizin yonteminiz yanlis filan degil... Zaten, Mikro-dalga firinlar, Derin dondurucu olan evler icin icat
edilmistir.. Eger; et parcasi BUTUN halde ise, ve onu parcalayip, oyle pisireceksiniz, Buzdolabinda
cozdurursunuz.. Yoksa, ufak porsiyonlardaki gidalari, dogrudan pisirebilirsiniz.. 
Artik Turkiye'deki Tip fakultelerinde, adam gibi Biyokimya okutulmadigi icin, Proteinlerin ozellikleri bilen
doktoru oralarda aramayin.. 
Siz benim yazilarimi okuyun, gene anlamadiginiz veya bulamadiginiz bir konu olursa, onu konusuruz. 
Sut; 70 derecede isininca; "Proteinlerin anasi agliyor" diyen Prof.larin oldugu bir ulkenin doktorlarindan
ne hayir gelirki!!!  







Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat