Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kilo kaybı ve ek gıdaya geçiş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=62401
Tarih: 12 Oca 2026 Saat 02:40


Konu: kilo kaybı ve ek gıdaya geçiş
Mesajı Yazan: sueoz
Konu: kilo kaybı ve ek gıdaya geçiş
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2019 Saat 21:30
Hocam oğlum 1 haftadır domuz gribi ve bronşiolit rahatsızlığı gösteriyordu. Tahlillerini size yazmıştım ilaçsız devam ediyoruz.
Sorum ise şu bir haftada neredeyse 300 gram verdi 9 Mart 2018 doğumlu 10.5 aylık. 76 cm kilosu 9100 civarı idi. Bugün çıplak ölçtüm 8.750 gram çıktı.
1 haftadır günlük en fazla 200 ml içiyor bir kere 400 oldu. Hastalık sonrası rahat toparlar mı? Hala öksürüyor.
Şu sıralar sürekli sıralıyor emekliyor asla oturmuyor. Bundan da zayıflıyor.

Ek gıdaya biz geçeli 2 hafta oldu. Kutu süt yerine - asla içmiyor-  bir markanın çocuklara yönelik vitaminli kutu sütünü veriyorum.  Tadı hafif şekerli.Önceden hep mama ile beslendi.
Sabahları bisküvi peynir vb sütle ezip vermeye başlamıştım. Sorum ise şu ana öğün vermek yerine sadece kutu süt versem kahvaltı etli gıda vb vermesem olur mu?
Nasıl kilo alır?  Ya da ana öğün vereyim mi? eğer ana öğün vereceksem önce öğünü yeyip sonra mı süt içmeli? 

Saygılarımı sunarım;




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2019 Saat 22:27
Hastalik esnasinda verilen kilolar, hastaligin gecmesi ile  birlikte,  suratle telafi olurlar.. 
Kutu sutlerini; ictigi sute azar azar karistirarak, alistirin.. 
Beslenme ile ilgili yazilari okuyun. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat