Asilari yaptirin.. Simdi yeni akim: Soner Yalcin kitabinda "Asi aleyhinde " yaziyor diye ahmakca yorumlar yapilmasi!!! Soner Yalcin kitabinda, 1- Primer asilar olan; Cocuk felci, Difteri-Tetanos-Difteri asilari aleyhinde bir sey demiyor.. 2- Verem asisi; Verem'in kontrol altina alindigi ileri ulkelerde yapilmiyor ama, cocuklar devamli PPD testi ile kontrol altinda tutuluyorlar.. Siz Turkiye de bir yaptirmaya kalkin bakalim, dogru durust bir PPD testi yapan bir Allahin kulu bulabilirmisiniz!! "-Kac unite PPD ile test yaptiniz?' diye soruyorsunuz, haberi yok!! "-Unite ne?" diye soruyor… 3- HiB, evet cok sart degil ama en sik gorulen Menenjit tipini onluyor ve zaten, 5'li karmalarin icinde oldugundan halka veya devlete ek bir mali kulfeti yok.. 4- Hepatit-B, Rota, KKK asilari, yapilmasi sart degil ama, yapilirsa iyi olan asilardir. 5- Hepatit-A (Zararsiz bir enfeksiyon oldugundan), KPA (Antibiyotiklerle tedavisi oldugundan) ve HPV asisi (Sadece cok esli kimselerde gorulebildiginden) ancak isteyen ailelerin bedelini odeyerek yaptirmasi gereken asilardir. Bunlar haricindeki asilar ZATEN Turkiye'de gorulmeyen hastaliklara aittir.. Ayrica da; Zika veya Ebola asilari uygulandigi ulkelerde,cok basarili olmus asilardir.
Otizm: anne karninda olusan bir hastaliktir.. Dunya da hicbir ilac (veya asi) saglam dogmus bir cocugu Otistik yapamaz.. Yok; asiri TV seyretmis de, yok asi yapilmista, bunlarin hepsi palavra.. Su anda ustunde en cok calisilan konu:Hamile annelerin Calpol, Dolven gibi Parasetamollu ilaclari almasi ile Otizm iliskisi.. Ilerde, hamilelikte alinan agri ve ates kesici ilaclarin alinmasi ile Otizm arasindaki ilgi ispatlanirsa, hic sasmam..
Bugunku SOZCU gazetesinden bir yazi:
Ruanda 200 bin kişiye Ebola aşısı yapacak Ebola salgınının görüldüğü Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) komşusu Ruanda, yaklaşık 200 bin kişinin aşılanması için kampanya başlattı. https://www.sozcu.com.tr/ - Haberler https://www.sozcu.com.tr/kategori/saglik/ - Sağlık Ebola salgınının görüldüğü Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) komşusu Ruanda, yaklaşık 200 bin kişinin aşılanması için kampanya başlattı. The New Times’ın haberine göre, Ruanda Sağlık Bakanı Diane Gashumba, gelecek yıl boyunca KDC sınırında yaşayanlara yeni üretilen aşının vurulacağını söyledi. Aşının pek çok ülkede denendiğini ve güvenli olduğunu belirten Gashumba, kampanyanın her iki ülkenin de ortak yararına olduğunu dile getirdi. Johnson & Johnson tarafından üretilen aşının kullanılacağı kampanyada öncelik sınır ticareti yapanlar, polisler ve sağlık görevlilerine verilecek. Virüs nedeniyle şimdiye kadar 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği KDC’de Dünya Sağlık Örgütünün onayladığı Merck aşısı 250 bin kişiye vuruldu. Can almayı sürdüren virüs, Aralık 2013’te ilk olarak Batı Afrika’da yayılmıştı.
|