Benim 3.5 aylık bir bebeğim var. Kızımın doğum kilosu 2650gr, boyu 45cm ve baş çevresi 33.5cm idi.
15. günden sonra kandaki biluribin değerlerinin çok yüksek olması nedeniyle 15 gün YDYB ünitesinde ft ve ilaç tedavisi görerek sarılık sorunumuzu yenmeyi başardık. Ancak bu arada bebeğimiz 1. ayını tamamladığında kilosuancak 2.850gr olmuştu. Bu arada kızımızda ayrıca 0.5cm VSD tespit edildi ve bununla ilgili tedavisine başlandı.
Kızımız kilosu 3. ayın sonunda 3.600grama. boyu 56cm’e ve baş çevresi de 38,5 cme ulaştı. VSD’si ise 0.2 cm’e düştü. Halen ilaç tedavisine devam etmekte.
Dr. YDYB ünitesinde kalan beleklerde olabileceğini kan eksikliği için yaptırdığı testlerin sonucunda 2x5 damla ferrum kullanmasını tavsiye etti. Ancak kandaki demir değeri normal.
Kızımızın genel durumu ise söyle: şu anda yüzüstü yattığında başını omuzlarının üzerinde kaldırabiliyor. sesli gülüyor ve çok çeşitli sesler çıkartıyor ve etrafıyla ilgili, konuşup kendini ifade etmeyece çalışıyor. altının değişmesi yada karnının acıkmasıyla ilgili olarak çıkartığı sesler birbirinden rahatlıkla ayırt edilebilir durumda. henüz elleriyle bir şeyi bilinçli olarak tutmamakla birlikte duyduğu seslere karşı çok duyarlı ve tepkileri net.
Kızımızı 2,5 – 3.5 saat arası günde 8 kere anne sütü ile beslemekteyim. Sütümün yettiğini düşünüyorum aksi halde açlığına dayanamayan bir bebek. Bebeğimin alt sınırda kilo alıyor olmasının sebebin ne olabilir? Annesütü yeterince beslemiyor olabilirmi? Sadece anne sütü verme konusunda ısrar etmemeli ve mama takviseyi yapmalıyım. Az kilo alması ne gibi sorunlara sebeb olabilir.
Bu konuda beni aydınlatilirseniz çok sevinirim.