Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşiolit mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşiolit mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşiolit mi?
    Gönderim Zamanı: 15 Ara 2010 Saat 12:37
Kadir Bey Merhaba

3 yaşındaki oğlumun 2 gündür gözlerinde hafif sulanma ve çapaklanma vardı,dün gece ateşi de çıktı ve bu sabah gözlerini açamayacak derecede çok çapak vardı,öksürük zaten bu kış hiç geçmedi,burun akıntısı da var,sabah hemen doktora gittik,bronşiolit olduğunu enfeksiyonun bütün vucuduna yayıldığı için çapak olduğunu söyledi,bu kış çok sık doktora gittiğimizi orda gördüğü için tam anlamıyla iyileşemediğini söyledi,bize 800 mg penisilin iğne verdi 5 adet,ayrıca sudafed,dolven ve göz damlası verdi,sudafedi kullanmamam gerektiğini biliyorum,nefes alış verişinde sesi farketmedim sizce bu belirtiler bronşiolit midir gerçekten?bugün penisilinin ilk dozunu yaptırdığımda o kadar çok ağladı ki eğer iğneye gerek yok derseniz vurdurmak istemiyorum,

Saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118680
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2010 Saat 13:16
İğnelere kesinlikle gerek yok... Gözü için; Tobrased göz damlası; günde 4x1 damla her iki göze damlatın...
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2010 Saat 13:26
Kadir bey lütfen beni mazur görün çocuğum bronşiolit değil mi yoksa bronşiolitte antibiyotiğe mi gerek yok?bu çapak ateş ve öksürük neyin belirtisidir?

Saygılarımla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2010 Saat 13:34
Bronşiolit, nezlenin göğüse inmiş şeklidir, antibiyotik gerekmez. Bakteriler göğüse inerse, ona "zatürre" denir..
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2010 Saat 11:11
Kadir Bey tekrar merhaba

Dün oğlumun öğretmeni ile görüştüm ve sebepleri anlatarak okula gelemeyeceğini söyledim,bana söylediği aynen şuydu,sınıfımızda 3-4 kişide bu şekilde göz nezlesi vakaları görüldü,doktorları sadece göz damlası verdi,Ozan ın bronşiolit olacağını sanmıyorum çünkü öksürüğü çok değil dedi,diğer arkadaşlarında da gözde sulanma ve çapak oluşmuş ve bulaşıcı bir durum olduğunu söyledi,sizce benim oğlum göz nezlesi mi?bir de doktorun verdiği damlayı damlatmakta çok zorlanıyorum,oğlumu iki kişi yere yatırıyoruz ve o gözlerini sıkıyor,kirpiklerinin dibine iyice yediriyorum ama faydası olur mu bilemiyorum ve bu duruma çok üzülüyorum...
Son olarak bronşiolitte balgam inceltici kullanabilirsiniz diye önceki maillerinizde okudum ,asisti işe yaramayacağı gerekçesiyle tavsiye etmediğinizi biliyorum,peki nedir sizin tavsiye ettiğiniz balgam incelticiler?Oğlum bu sabah öksürürken çok yoğun balgam çıkardı,ama ilk defa çıkardığını gördüm normalde geri yutuyor...

Düzenleyen bilgeakgun - 16 Ara 2010 Saat 11:15
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2010 Saat 11:29
Göz damlası yapacağınız zaman, çocuğunuza gözlerini sıkı-sıkı kapatmasını söyleyin, ve damlayı kapalı gözün pınarlarına damlatın. Gözünü açtığında ilaç içeri girer. Öyle çocuğun gözünü "caart" diye açarsanız, tabiiki bida önünüze oturmaz. Bronşioliti unut, bronşiolitte bronş spazmı, balgamdan daha  önemlidir, onada Bricanyl veriyorum...
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2010 Saat 08:58
Kadir Bey Tekrar Merhaba
Kısaca özetlemek istiyorum size,yardımınıza çok ihtiyacım var,Oğlum size bahsettiğim geçen çarşamba günü gibi gözde çapak ve sulanma ve huysuzluk şikayetiyle doktora gittik,doktor bronşiolit dedi biz garanti olsun içimiz rahat etsin diye sadece 3 tane iğne vurdurduk,3.iğnenin akşamı ve sonraki akşam hafif ateşi vardı,37,5 derece,cumartesi günü grip oldu,şiddetli burun akıntısı,balgamlı öksürük ve hapşırık vardı,pazartesi bronşiolit dediği doktorda kontrolü vardı,iyileşmiş dedi,balgam için bricanly ve asist verdi,ben kullanmadım,salı günü yani dün,keyfi yerinde ama iştahsızdı,akşam saat 8 gibi birden titremeye başladı,vücudu mosmor oldu,titremesini kontrol edemiyordu,çok üşüdüğünü söyledi,ben çok panik yaptım,ateşi 38 di ve yükseliyordu,sizin ateş ve havale yazılarınızı konuyla ilgili tüm soru ve cevapları okumuştum,bu konuda korkmamam gerektiğini biliyordum ama pratikte maalesef öyle olmadı,3 yaşındaki oğlumda ilk defa ani ateş yükselmesi gördüm,hemen hastaneye koştuk,hastaneye vardığımızda ateşi 40 dereceydi,doktor çok sakindi,beni rahatlattı,enfeksiyon üstüne yeni bir enfeksiyon yaşadığımızı söyledi,soğuk tatbiki uyguladı,oğlum işkence çeker gibi çok bağırdı ve ağlarken kustu,fitil ibufen soğuk tatbiki ve novocef ten sonra bizi eve gönderdi,bizi hastaneye yatırmadığı için bi yandan sevindim,oğlum eve geldiğinde çok acıkmıştı kendine geldi,oyun oynadı ve gece deliksiz uyudu,size dün gece yapılan tahlil sonuçlarını yazmak istiyorum.bir de doktor çok sık hastalandığı için bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bir ilaç tavsiye etti,tozu ve hapı var dedi reçeteden adını okuyamıyorum ama brokovaxen gibi birşey,sizce biz bir hafta içinde neden bu kadar hasta olduk?ayrıntılı başka testlere gerek var mı?oğlum 1 haftadır okulada gitmedi,eve gelen giden misafir de olmadı,sizce çok mu zayıf düştü bu hastalıklar sonucunda?
WBC  14,7
HGB   10,7
HCT   34,1
MCV   76,1
MCH  23,9
MCHC 31,4
RDW  10,4
MPV   6,9
LYM  14,5
MID  1,4
GRAN 11,2

Sevgiler

Düzenleyen bilgeakgun - 22 Ara 2010 Saat 08:59
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2010 Saat 13:52
Novosef'i anladık, ta evde devam etmeniz için antibiyotik vermedimi?? Eğer bir daha ateşi çıkmazsa, bakteriel enfeksiyon varmış, düzeldi demektir. Yok bu gece gene ateşi olursa, "Viral" enfeksiyon var demektir, antibiyotikler bir işe yaramaz.. Bronkovaxen, Prevenar zatürre aşıları olmamışlarda bir parça işe yarıyorda, aşı olmuşlarda çok saçma... insan temasını azaltın, çocuğunuz toparlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.