Kadir Bey merhabalar
Oğlum dört gün sonra üç ayını dolduracak. Kreşe giden abisi var bu zamana kadar abisinden bulaşmak suretiyle üç kere hastalandı. İlk ikisi hafifti ancak cumartesi günü öksürük ve burun tıkanıklığıyla başlayan grip biraz ağır seyretti.
Salı günü dışardan çok rahatlıkla duyulabilen hırıltı ve nefes verirken gıcırtı gibi sesler çıkmaya başladı. Boğazı balgam doluydu ve öksürük çok arttı. Ateş ve emmede bir sorun yoktu.
Ben bol serum fizyolojik damlattım ve burunda birikenleri de otri bebeyle aspire ettim . Yastığına cold miks damlattım.
Aynı gece öksürük kriziyle uyandı. Nefes sayısı dakikada 70-80 e çıktı. Hastanede yapılacak uygulamalara güvenmediğimden dolayı götürmedim. Birkaç saat sonra biraz rahatladı ve uyudu. Bugün de kettle da su ısıtıp banyoda buhar yaptım ballı limon verdim şimdi daha iyi.
1- Acaba bebeğim bronşiolit mi oldu? Üç aydan küçük bebeklerde bronşiolitin tehlikeli olabileceğini okumuştum.
2-Bu durumda nelere dikkat etmek gerekir acil durum semptomları nelerdir?
3-Solunum sayısının bu kadar artması ve nefes verirkenki gıcırtı akciğerlere indiğini mi gösterir ? Hangi durumda hastaneye götürmeliyiz?
Dün gece çok korktum ancak paniğe kapılmadım sizi tanımamış olsaydık soluğu acilde almıştık çoktan.
Cevabınız için teşekkürler şimdiden .