Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - önce öksürük, sonra arada ateş, şimdi ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

önce öksürük, sonra arada ateş, şimdi ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mayalisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mayalisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: önce öksürük, sonra arada ateş, şimdi ishal
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2019 Saat 10:43
Hocam merhaba,

Kızım 3 yaşında, 4 Ağustos 2016 doğumlu. Boy 97 kg 13. Kg az ama arka arkaya hastalıklar atlatıyor. En son size yazdığımda dizanteriform ishal geçirdiğini söylemiştiniz. Neyse ki düzeldi. 

Biz İngiltere deyiz, viral denilerek her hastalıkta evdeyiz. Bu sene yarım gün kreşe başladı ve ilk kızımdan da tecrübeli olduğum için hastalıklar da başlayacak dedim. 
Sizin konuyla ilgili tüm yazılarınızı okudum, aslında sürekli okuyorum. 

Kızım iki hafta önce sadece gece öksürük başladı, sonrasında 1 hafta evdeydi, toparladı, tekrar gönderdim, bu sefer daha ağır bir balgamlı öksürük başladı. Ates yoktu. Sonrasında arka arkaya 3 gün ateşi çıktı ve o da geçti. Ben ateş 38.5 üstü olunca Calpol verdim, ailede havale geçmişi var. En son dün tekrar buradaki sağlık ocağına kontrol amaçlı götürdüm ve ciğerler temiz dedi. Sanssızlık yasamıs, üstüste iki tane viral enfeksiyon yakalanmış dedi doktor hanım. İlaç vermiyorum, evde geçecek şeklinde.

Öksürük devam ediyor, dün gece tekrar ateşlendi, 38.5 üstü Calpol verdim, şimdi takip ediyorum ateşini. Üstüne çok kötü kokulu gazla beraber ishal başladı. 
Herseyi anladım ama ishal nereden çıktı, dün akşam dısarda yemek yedik, o mu tokundu yoksa viral enfeksiyonla mı alakası var ?

Çok teşekkür ederim şimdiden,

Yukarı Dön
mayalisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mayalisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2019 Saat 11:11
Hocam ilave olarak TR den iliadin getirmiştim, onu kullanıyorum, 3 gün kullanıp, 1 gün ara verip, tekrar kullanıyorum. Burnu akıyordu yoğun bir şekilde, yeşile yakın koyu sarı ve yoğunlaştı kıvamı. Bildiğimiz ıhlamur, bal limon ve coldmox muadili bir ürün var burada. Bu şekilde atlatmaya çalışıyoruz. 

Zaten burası antibiotik ve ilaç karşıtı bir ülke gibi. Çocuklar incecik kıyafetlerle sokaklarda haftalarca öksürüyor, beslenme deseniz, bizim gibi tarhana, tavuk suyu vs ya da tencere yemeği kültürü de yok. Peki ama bu çocuklar nasıl daha sağlıklı gibi duruyor ?

Çok yazdım galiba, kusuruma bakmayın, sonuç olarak ağır bir grip mi geçiriyor acaba ? İshal aslında beni endişelendirdi, kusması yok. Her akşam buhar yapıyorum durabildiği kadar. Babyvicks var onu suruyorum göğüs bölgesine yatmadan önce. 

Kan testi önerir misiniz ? Yoksa bu tabloyla bekleyelim mi ? 

teşekkür ederim,

Yukarı Dön
mayalisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mayalisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2019 Saat 19:26
Hocam bir de son olarak kaka gene sümüksü gibi, ama dizanteriform ishalde olduğu gibi değil. Hafif çok hafif sümük var. Dizanteriformda kaka değil sümük yapıyordu sanki. Bu seferki hafif sümüksü kakanın viral enfeksiyonla mı alakası var ? arada ben yetişemediğimde direk burnundan akan sümüğü yiyor. Viral enfeksiyonda böyle hafif ishal tarzı yumuşak dışkılama ve sümüksü kaka olur mu ? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120774
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2019 Saat 20:53
Grip+Ishal= Domuz Gribi.. 1 hafta surecek. 
Ilaci yok.. Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.