Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 aylık bebek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum1 aylık bebek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
orhun7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Konu: 1 aylık bebek
    Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 16:01
hocam merhabalar,
oglum 1 aylık oldu 22 ocakta,kalça ultrasonu ve goz muaynesi yapılması uygunmudur,erken mı?yaptıralımmı,kalçasında normal muaynede bısey yok.,bırde sarılıkta göz bebeklerınde hafıf var,sağlık ocagında 2 aya kadar olur dediler,kilosu 4820(3100 cıkmıstık hastaneden)boy 56 (51 dogmustu)
sadece anne sutu alıyor,
sımdıden tesekkurler:))
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120592
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 18:06
Erkek cocuklarinda "Kalca cikigi" olmazki, ne ugrasip duruyorsunuz? Sariligi da onemli degil. Sadece anne sutune devam. 1 aylik bebekte, Goz muayenesini, beceriksiz degil ise, cocuk doktoru da yapabilir.
Yukarı Dön
orhun7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2012 Saat 11:18

teşekkür ederim hocam,bu işler o kadar rutıne bınmıskı,o yuzden sıze sorma ıhtıyacı duydum,ufacık bebekle ordan oraya kosturuyorlar ınsanı,kalça cıkıgının erkek bebeklerde olmadıgını bılmıyordum,nedenı nedır acaba bılgılenmek ıcın soruyorum.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2012 Saat 19:48
Ben de bilmiyorum.
Yukarı Dön
baharşekeri Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2012 Saat 00:06
hocam bende kalça çıkıklığı oldugundan iki oğlumdada olma ihtimaline karşılık ultrasonda baktırdik.çok şükür çıkmadı.kızımda da ultrasonda bisi çıkmadı ama bacaklarındaki kıvrımlar simetrik olmadığı için hala endişe ile yaklaşıyorum. Benim bayan bir arkadaşımda da kalça çıkigi var. Ve malesef oğlunda da var 6 yaşında.genetik demiştınız daha önce.benim çocuklarımda olmaması şans mi yoksa sonradan ortaya çıkar mi.

binlerce kez sükürler olsun
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2012 Saat 09:05
Annede var diye her cocukta olacak diye bir sey yok. Ayrica, kalca cikigi olmadigi halde tedavi goren birkac vaka gordum. Artik kivrimlara hic bakmiyoruz. Once elle muayene ediyoruz, supheli vakalari US'a gonderiyoruz. Rontgen ilk aylarda yaniltabiliyor.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Oca 2012 Saat 09:06
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.