|
10 aylık bebek |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Maria Güven ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 203 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 May 2023 Saat 15:15 |
Hocam merhaba
10 aylık oğlum sabah 38_38,2 ateş ile uyandı ama keyfi güzeldi, şuan huzursuz yanakları kırmızı oldu, çok az öksürüyor, ve küstü şuan Sabahtan beri sadece anne sütünü içiyor Yemek yemiyor Sabah kakasıni yaptı iyi normal, ama bağırsaklarda haraketlilik var,. anne sütünü de pek hevesli içmiyor. Grip mi ? Ya da sıcaktan mi ? Düzenleyen Maria Güven - 26 May 2023 Saat 15:32 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120771 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ya Grip, ya da ishal olacak. SAKIN ilaç/antibiyotik vermeyin.
|
|
![]() |
|
Maria Güven ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Eki 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 203 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Alttaki sağda 3.disi de çıkıyor, ondan olabilir mi ?
Üstte 2 altta 2 çıkmıştı, şuan 3 çıktı Sürekli parmağı ağzında Bir de su içmek istemiyor, sadece anne sütü Ve 2.soru :salayalari çok akıyor, ne zaman gelişmesi lazım kaç yaşa kadar?
Düzenleyen Maria Güven - 26 May 2023 Saat 20:14 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 120771 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kesinlikle HAYIR!! Çıkarken rahatsızlık (bazen) verebilen TEK dişler, 20 yaş dişleridir.
Geri kalan dişler çıkarken kesinlikle bir rahatsızlık vermezler. İstemiyorsa, içmez!! Şart değil! Bu yaşta HER çocuğun ağız suyu az veya çok akar. Tabii bir durum. Ne zaman isterse o zaman biter. Şahıstan şahısa değişir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Hocam,
Dün akşam biraz soguk yogurt yedi, bogazı infeksiyon olabilir mi? Eger varsa nasıl bakmam lazım ve bebeklerde bogaz agrısında ne önerirsiniz? Teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Soğuk ile enfeksiyon olmaz... Bunu eski insanlar çocuklar "dondurma" istemesinler diye uydurmuşlardır.
Enfeksiyonlar; viral veya bakteriel olabilir. Bazıların zannettikleri gibi; enfeksiyon denilince aklınıza sadece antibiyotiklik durumlar gelmesin! Her gün anlatıyorum!!!!!!!!!!!!!!!! Antibiyotik gereken durumda: Ateş + Ağızda pis koku +Dili kaplayan pas tabakası olur. Bebeklerde ilk 1 sene anneden geçen antikorlar sayesinde Antibiyotik gereken durumlar çok nadirdir. Dili pembe ise, Viral (Gripal) enfeksiyondur. Lütfen bugunden geriye giderek soru-cevapları okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 May 2023 Saat 08:54 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Maria Güven
Peki hocam, ben okuyorum, kitabinizi da aldık.
Sadece anlayamadım neden mesela soguk su ya da vs içince bogaz etkilenir?ben de mesela bir kaç kere oldu, sıcakta soguk su içtim, ertesi hunu bogazım acımaya başladı,bademcikler vs
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Soğuk sadece; boğazdaki damarların daralmasına ve kan dolaşımının azalmasına sebep olur. Bunun sonucu,
direnç düşer ve o anda orada bulunan ama hastalık yapamayan mikroplar hastalık yapabilirler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|