Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 10 aylık kızımın ağzında soyulma ve tahriş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum10 aylık kızımın ağzında soyulma ve tahriş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 10 aylık kızımın ağzında soyulma ve tahriş
    Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2014 Saat 12:10
Hocam tekrar merhabalar.

Yaklaşık 4-5 gün önce yazmıştım size , fotolar da göndermiştim.Kızım 5 gün sonra 10 aylık oluyor. Ağzında çıkan yoğun beyaz tabakayı pamukçuk sanarak sizinle paylaştığımda; ağız içi soyulma demiştiniz. Aynı zamanda ses kısıklığı ve yoğun ısılığı da vardı. Ses kısıklığına tantum kullndım dediğiniz ölçülerde.Tamamen kaybolmasa da geçti sayılır kısıklı. Ama bu arada yoğun huzursuzluklar yaşıyor hocam kızım.Üst dişleri şiş ve çıkacak gibi görünüyor.Bir de sürekli kusacak gibi öğürüyor.İştahı tamamen gitti diyebilirim.Emziğini alıp sertçe ısırıp çekiyor ve adeta emzikle boğuşuyor ağlayarak.Ağzından çeşme gibi salya akıyor.Ağız etrafında sivilce gibi döküntüler de oluştu. Bunların hepsini diş çıkarma belirtisi diye yorumluyorum ben ama bu ağız içindeki problemli durum geçmeyince canımızı sıkmaya başladı hocam.Dün parmağıma doladığım ince bir bezi karbonatlı suya batırıp ağız içinde gezdirdim.Çıkarınca hafif kan gördüm bezde.Ki ağzının kenarları ve dudağı aşınmış gibi. Hocam bayağı tedirgin olduk bu durumdam.Kızım da çok huzursuz ve mutsuz bu aralar hiç oyunlarımıza ve güldürmelerimize eskisi gibi neşeli tepkiler vermiyor. Size bir daha yazmadan doktora gitmek istemedim. Kıymetli yorum ve önerilerinizi bekliyoruz hocam...Şimdiden çok teşekkür ederiz.

http://i.hizliresim.com/nYqYVa.jpg

http://i.hizliresim.com/vYBYdD.jpg

http://i.hizliresim.com/1jAjmb.jpg

Son durum yine böyle hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120646
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2014 Saat 19:26
Bu ayda; Pamukcuk olabilmesi icin, sizin gereksiz yere cok kuvvetli antibiyotik kullanarak, agiz icindeki normal (Probiyotik) bakterileri oldurmus olmaniz gerekir. Agiz icinde ( dogumdan sonraki, ilk 1 ayda)bu bakteriler olustuktan sonra, ASLA Pamukcuk olusmaz.

Keyfi iyi degilse, Pamukcuk olabilir.   "Mikostatin damla" gunde3x20 damla agiz icine damlatin.
Yukarı Dön
Htc1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 48
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Htc1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2014 Saat 21:50
Kesinlikle antibiyotik falan kullanmadık hocam. Doğumundan itibaren sizin de desteğinizle ilaç dahi kullanmadık diyebilirim.Sadece  multitabs damla veriyorum. Hala anne sütü alıyor ek gıdalarla beraber.Yine de Mikostatin kullanmalı mıyız? Arada yokoluyor gibi oluyor, sonra bir bakıyoruz yine belirmiş.Ne yapalım hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120646
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2014 Saat 23:07
Aklinizda kalmasin, bir deneyin. Nasil olsa, luzumsuz yere bile verilmis olsa, zarari dokunacak bir ilac degil...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.