Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 14 Aylık Bebeğim Fışkırır Tarzda Kusuyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum14 Aylık Bebeğim Fışkırır Tarzda Kusuyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
slax Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 21:39
Hocam kardeşim kakasını ellemiş olabileceğini söylüyor yetişemedim diyor tam göremedim ama 3-4 gün önce emin değil eğer kakasını ellemişse belirtiler rota virüsüne de uyuyor daha önce de olmuştu önce kusma ardından ishal...şimdi sadece ishali var ve ateşi eğer rota virüsüyse hocam yinede antibiyotiğe gerek yok yararsız diye biliyorum ama hocam ateş geçer değil mi?
kakasını ellediyse hocam önce kusma sonra 18 saat sonra ishal wbc 25 crp 0.7 rota virüsü olabilir mi bu yoksa bağırsak enfeksiyonu da olabilir mi hocam..bağırsak enfeksiyonunda ateşli antibiyotiğe gerek varmı acaba

Düzenleyen slax - 22 Oca 2014 Saat 21:40
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119792
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 23:08
Ne yani, cocuk kendi kakasindanmi Rotavirus enfeksiyonu kapacak!!! Yok boyle bir sey... Kendi kakasi, kendi mali, yese dahi bir sey olmaz.. Baskasinin kakasi olsa , belki...
Hicbir cesit ishalde; Antibiyotik kullanmayin...
Yukarı Dön
cennettekus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 23:11
Kadir bey domuz gribi bulasicimidir? Cocuktan cocuga gecermi oksurme hapsurma olmayinca gecmez diye dusunuyorum yaniliyormuyum?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119792
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2014 Saat 23:31
Her Grip gibi; Domuz Gribi de bulasicidir. Solunum yolu ile bulasir..
Yukarı Dön
slax Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2014 Saat 12:47
Önce Allaha şükürler olsun hocam sonra da size..benim gibi merak edip araştıran arkadaşlar varsa onlar için yazıyorum ishal devm ediyor kusma ve ateş bitti maşallah...Allaha şükürler olsun...bir de bir tecrübemi daha anlatayım faydası olsun biz geçen kış yaz virüsü olmuştuk wbc 11 olmasına rağmen 5 tane çok ağır antibiyotik yazmıştı bir de serumuna katmışlardı ona rağmen üç gün ateşi dümedi sonra düşmüştü   ozaman bilmiyordum kadir hocayı şimdi Allaha şükürler olsun karşımıza çıkardı asla wbc 11 ken antibiyotik mi Allah göstermesin wbc yüksek olsa bile crp düşükse yine hayır yukarıdaki durum gibi sorgularım inşallah sizi karşımıza Allaha çıkardı hoccam Alllah şükürler olsun tekrar sizin gibi hocalar yarattığı iiçin.....
Allah razı olsun hocam tekrar...

Düzenleyen slax - 23 Oca 2014 Saat 12:49
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.