|
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
inci0761
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 2.5 aylık kızımın gelişimiGönderim Zamanı: 01 May 2015 Saat 12:03 |
|
merhaba hocam.
kızım 12 şubat 2015 tarihinde 38 + 4 haftalık 3300 gram 48 cm kafa çapı 33.5 cm sezeryanla dünyaya geldi. 2 ay 20 günlük suan. Kilosu gecen hafta 5200 gramdı. boyunu kendim ölçtüm 62 cm kafa çapı 39.5 cm cıktı. sağlık ocagındaki ebeler kilosuna az diyorlar. anne sütü alıyor sadece. aşıya götürdüğümde en zayıf bebek benimkiymiş. mama vermelimiyim? ayda 500 gram alsa anne sütü yeterli denilmiyor mu? birde ek gıdaya en erken ne zaman başlanır ? birde kafa çapı normal mi boyu posu hocam yorumlarmısınız ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 May 2015 Saat 18:56 |
|
SAKIN; Saglik ocagindaki hicbir elemani dinlemeyin...
Kiziniz, 3.5 kg doganlara yetismis. Zayif filan degil...Her olcusu normal... Onlarin butun derdi; sizi meraklandirip, suclu hissettirip, ondan sonrada; "Care diye" kendi doktorlarina yonlendirmektir. Butun Saglik ocaklari; bu uc-kagidi yaparlar. Sakin inanmayin, eksigi filan yok, hatta dogumdaki olculer esas alinirsa, fazlasi bile var. Bir daha gittiginizde, o hemsireye, bebegin 2 hafta erken dogdugunu hatirlatin.... BELKI IZAN EDER... Ne "Ek gidasi"!!! Sakin boyle seyleri, akliniza bile getirmeyin.. Calisan bir anne degilseniz, 2 sene bile meme verebilirsiniz.. Ek gida, kilo almasinda azalma olursa. Ilk sayfada; "Boy-Kilo" cetvelleri var, bundan sonraki takiplerini oradan yapin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 May 2015 Saat 18:58 |
|
![]() |
|
inci0761
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 May 2015 Saat 16:31 |
|
Hocam cok teşekkür ederim. dün aylık kontrolümüz vardı sağlık ocagında. kilosu 5400 gram çıktı.
mama olarak SMA adlı mamayı aldım yer mi diye. tabi ki yemedi. yüzünü buruşturdu. mama ağzından aktı. Ve aktıgı yerler kıpkırmızı oldu. ardından yarım saat sonra geçti. 2 kez denedim aynısı oldu. mamadan alerji olur mu bebekler ? sizce neden kızardı korktum biran.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 May 2015 Saat 19:46 |
|
Resmen araniyorsunuz!! Her sey yolunda giderken, SMA'da nereden cikti!!
Mamadan tabiikide Allerji olur. Neticede; Inek sutu'nden yapiliyor.. Memeye devam. |
|
![]() |
|
inci0761
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 May 2015 Saat 21:37 |
|
hocam eger inek sütüne alerjisi varsa; nasıl bir yol izlemeliyim. ıleride bir sorun yaratır mı ? internetten araştırdım korktum açıkcası..
|
|
![]() |
|
inci0761
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 May 2015 Saat 21:48 |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 May 2015 Saat 07:34 |
|
Olabilir. O yuzden, annesutunun kiymetini bilin, ARANMAYIN..
|
|
![]() |
|
inci0761
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Haz 2015 Saat 06:44 |
|
hocam merhaba.
Söylediklerinizi dinledim ve sadece anne sütüyle besledim. 12 haziranda 4 aylık aşılarını vurundu bebeğim. Kilosu 5730 gram çıktı.Boyu 65 cm. Gece sadece 1 kere kalkıyor emmeye. Gece uykuları uzun oluyor. 6 saat uyuyabiliyor. Gündüzlerde 2-3 saat aralıklı olarak uyuyor.Doğdugundan beri uyku sorunumuz olmadı. Emme aralıkları uzun oldugu için mi kilo fazla alamıyor. Kakasını son zamnlarda 2-3 günde bir yapmaya başladı. O da sadece günde 1 kez. arı ve cıvık oluyor.Sizce ne yapmam lazım. Bizde kilolu insanlar değiliz. Eşim 65 kilo mesela. Gelişimini yazayım; - sağa sola dönebiliyor. Yüzüstü dönmesi an meselası ama tam beceremiyor daha. - oyuncaklara dogru uzanıyor biraz tutup bırakıyor. - kanepeye oturur pozisyonda koyuyorum. Düşmeden durabiliyor. - yüzüstü koyunca elleriyle kafasını kaldırıyor. - bacaklarını tutuyor. Ayaklarına uzanmaya başladı bugünlerde. şimdiden çok tesekkürler hocam. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|