Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2.kez enfeksiyon (öksürük)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2.kez enfeksiyon (öksürük)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
erhanmat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: 2.kez enfeksiyon (öksürük)
    Gönderim Zamanı: 06 Tem 2013 Saat 22:42
Merhaba.Öncelikle insanlara yardımcı olduğunuz için size teşekkür ederim.
6 yaşında anaokuluna giden bir kızım var.
Yaklaşık 1,5 ay önce ateş sebebiyle doktora gittik ve wbc yüksekti antibiyotik kullandık geçti.
Daha sonra da dondurmadan olduğunu düşünüyorum 2 hafta sonra yine ateşi oldu ve antibiyotik kullandık.Şimdi Allah'a şükür ateşi yok fakat balgamlı öksürüyor.Asist kullandık yazılarınızı okuyunca hemen kestim.doktorumuzu aradık iburamin kullanın dedi kullanmadım.Bir tatil beldesindeyim tuzlu suyun iyi geldiğini düşünüyorum.Asist kullandığımız için ciğerlerinde sorun var mıdır?Genelde ilk yattığında öksürüğü oluyor ve sonra kesiliyor.
Maillerinizde serum fiz, coldmix ve limonlu bal önermişsiniz.Bu okyanus suları ile serum fiz. aynı şey midir?
Tonimer tarzı spyerimiz var bunun yanında limonlu bal vermeli miyiz?
Şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2013 Saat 23:40
1-Boğaz enfeksiyonu yapan bakteriler, Gram(+) bakterilerdir ve bunların tamamı soğuğa karşı son derecede dirençsizdirler. Bu sebeple, dondurmanın boğaz enfeksiyonu yaptığı "faraziyeniz" yanlıştır. Eğer dondurma mikroplu ise; bunlar Gram(-) bakterilerdir ve bunlar soğuğa dirençli olup, ishal yaparlar.
2-Bu yalanı eski insanlar, çocuklara dondurma alıp para vermemek için uydurmuşlardır. Eski insanların laflarına bakın; ne hikmetse hep "pahalı gıdalar" çocuklara -dokanır- ( dokunur diyemezler ) Ne hikmetse, hiç ucuz gıdaların çocuklar dokunduğu görülmemiştir. Parayı, çocuktan fazla severler. Bugün gazetede, 3-5 koyun kaybetti diye babası tarafından vurulan kızın yazısı vardı... Sezen Aksu'nun şarkısını hatırlayın; "Ünzile kaç koyun eder?" ...  Ekmek yedir karnı doysun... Çocuğu doyurmak başka şey, beslemek başka şey. Çocukları bu kadar az seven bir toplulukta işte aynen şimdiki gibi olur.
3- Allahtan Asist'in tesiri ilaç kesildiğinde geçiyor, üzülmeyin.
4- Okyanus suyu, Tonimer, serum fiz hep aynı şeyler. Hepsi "tuzlu su" ... Bunlar burnu açamakta yardımcı oluyorlar. Öksürük için ayrıca; Limonlu balı da verin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Tem 2013 Saat 23:44
Yukarı Dön
erhanmat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2013 Saat 00:00
Kadir bey teşekkür ederim.İnanın kaç gündür dondurma yedirmediğimizden vicdan azabı çekiyordum:)
İyi çalışmalar dilerim çok sağolun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.