Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 yaş sendromu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konu2 yaş sendromu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 22>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:42
ağlama: ben de şaşkınım ama hiç ilgilenmeyerek çözdük bu olayı.. git başka yerde ağlalar ve ağlama dememeler çok iş gördü.. sık beraber olduğumuz anneannemiz de hiç ilgilenmez, takmaz işine devam eder.. ancak babaannemiz gelince azıcık şımarırız. ama onu da hoş görüyorum çünkü çok sık beraber olamadıgından hiç kıyamıyor çınara.. o döndükten 1 hafta sonra gene eski kıvamına gelmiş oluyor çınar beyLOLLOL
yememe: zaten bu konuda topik açmamdan belli dimi yaşadığım sorun..
uyumama: son günlerde biraz sıkıntı yaşıyoruz. gündüz değil ama akşam uykuya dalmakta sorun yaşıyoruz. gene sadece arasıra odasına giderek bu sorunu aşmak planımız. gece de uynaıyor ışığını yakıyor bu sefer de ışıktan uyumuyor. o yüzden avizesine sadace gece lambası taktım. gardolabının üzerinde duran gece lambası abajuruna da normal ampulLOLLOL bunu da atlatacağız kızlar emin olun.. biraz zor olacak ama kolay gele hepimizeWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
özlem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1981
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:48
Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

ağlama: ben de şaşkınım ama hiç ilgilenmeyerek çözdük bu olayı.. git başka yerde ağlalar ve ağlama dememeler çok iş gördü.. sık beraber olduğumuz anneannemiz de hiç ilgilenmez, takmaz işine devam eder.. ancak babaannemiz gelince azıcık şımarırız. ama onu da hoş görüyorum çünkü çok sık beraber olamadıgından hiç kıyamıyor çınara.. o döndükten 1 hafta sonra gene eski kıvamına gelmiş oluyor çınar beyLOLLOL
uyumama: son günlerde biraz sıkıntı yaşıyoruz. gündüz değil ama akşam uykuya dalmakta sorun yaşıyoruz. gene sadece arasıra odasına giderek bu sorunu aşmak planımız. gece de uynaıyor ışığını yakıyor bu sefer de ışıktan uyumuyor. o yüzden avizesine sadace gece lambası taktım. gardolabının üzerinde duran gece lambası abajuruna da normal ampulLOLLOL bunu da atlatacağız kızlar emin olun.. biraz zor olacak ama kolay gele hepimizeWink
burcu peki çınar çok ağladığı zaman sen hiç ilgilenmediğinde nasıl sakinleşiyorConfusedyani hiç yanına gitmiyormusun bir süre ağlayıp susuyormuConfusedben Ezo'yu bıraktığımda çıldırırcasına ağlıyor gelip bacağıma yapışıyor ilgilenmememye çalışsamda pek fayda etmiyor ve ne yapacağımı şaşırıyorumConfusedbiraz daha detaylı bilgi verebilirmisin acaba ağlama krizi ile ilgiliSmile
Yukarı Dön
cansum Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2234
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:50
benim kızımda 2 yaşına girmek üzere. bende aynı sorunları yaşıyorum malesef. gerçekten çok zor bi dönem. allah hepimize kolaylık versin.
benim kızımda çok zor yemek yiyor. geceleri çok zor uyuyor ama en büyük derdimiz ağlaması... çalışan bi anneyim. bütün gün yapmadığı yaramazlıkları ben eve gidince yapıyor. istediği şey hemen anında olsun istiyor. istediği oyuncağını sepetinden çıkaramadığı zamanlarda bile başlıyor ağlamaya. bende ellemiyorum kendi kendine sussun diye... ama yok daha kötü başlıyor ağlamaya ve susmuyor.sebepsiz yere ağlaması bile çok oluyor. susmadığı zamanlarda mecbur kaldırıyorum. başka şeylerle oyalamaya çalışıyorum.
hepimiz inşallah sorunsuz atlatırız bu dönemi.

Yukarı Dön
begumfunda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3968
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:53
offf herkese kolay gelsin daha dogrusu hepimize kolay gelsin aglama ile bende kizimla baya bi savasmistim 2 yasinda

hala aglar hemde nefes bile almadan ama odana git doyasiya agla yöntemi gercekten ise yariyor ... bizim en büyük sorun anneanneyle malesef o gelince 90 derece döner ve bizimle mümkünse hic göz göze gelmez LOLLOLLOL bizde artik eskisi gibi cok üstüne düsmüyoruz tabi ilk cocuk diye bi tecrubesizlikte vardi ama simdi iyi kizimla aglama ve bazen yememe disinda hic sorunumuz yok yemek konusunuda biz söyle astik yani tadina bak yemessen gene yeme diyerek tabagini bitirmek zorunda deyilsin ama masada yemek istemedigin zaman aglama doydum dediginde zorlamiyruz hic bisey yemeden gecirdigi günlerde oluyor eskiden cok üzülürdüm neler yapacagimi bilemezdim ama artik daha sakinim sanirim cünkü acikinca masada yemedigi tabagi verince yiyor valla sabir bugünlerde gececek büyüyecekler

oglum simdiden cok tuhaf isine gelmeyen bisey oldumu kafasini yere vuruyor Tongueilgilenmeyim diyorum ama elimde deyil ilgisini baska bir yere cekince unutuyor ins. zamanla unutur yani sonucta kafa korkuyorum Confused

Düzenleyen begumfunda - 23 Şub 2009 Saat 13:54
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:59
Orjinalini yazan: ezodemir ezodemir Yazdı:

Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

burcu peki çınar çok ağladığı zaman sen hiç ilgilenmediğinde nasıl sakinleşiyorConfusedyani hiç yanına gitmiyormusun bir süre ağlayıp susuyormuConfusedben Ezo'yu bıraktığımda çıldırırcasına ağlıyor gelip bacağıma yapışıyor ilgilenmememye çalışsamda pek fayda etmiyor ve ne yapacağımı şaşırıyorumConfusedbiraz daha detaylı bilgi verebilirmisin acaba ağlama krizi ile ilgiliSmile
son dönemlerde kalmadı artık ama başta krize girer gibi ağlamak üzere olduğunu düşündüğümde veya ağlama uzun sürdüğünde pek çaba sarfettiğimi belli etmeden ilgisini başka yöne çeviriyordum.. mesela ""aa televizyondaki ne öyle"  " reklam mı başlamış" "lego falan mı oynasam acaba" diyerek legoların başına oturuyordum. oynamaya başlayınca gayri ihtiyari geliyordu. bunlar örnek tabi.. o an aklıma ne gelirse.. ama onu oyalamak için oldugunu hiç hissettirmeden yani kendi kendime takılıyormuş gibi.. ancak onun ilgi alanında olan şeyler..  zamanla o uzun ağlamalar azaldı. şimdi gözümün içine bakarak ağlıyor deniyor ilgilenmeyeceğim konusuna inandığı için sakinliyor bir süre sonra.. tabi avazı çıktıgı kadar ağlayan çocugu da kendi halinde bırakamamak lazım.. ya birşeyle oyalama yada tv izliyorum odana gidip ağlar mısın demek işe yarıyor.. bazen bakıyorum kuzu kuzu çıkıyor dışarı ağlıyor sonra saçmaladığını anlayıp birşey yomuş gibi geri geliyorLOLLOL
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
cansum Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2234
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 14:03
bende bazen git başka yerde ağla diye kızıyorum ama bizde pek işe yaramıyor Tongue bu sefer olduğu yerde daha çok ağlıyor. dediğim gibi başka şeylerle oyalamaya çalışıyorum ama oda bi işe yaramıyor. ağlayarak herşeyi çözebileceklerini sanıyorlar ama bu fırsatı onların eline vermemek bizim elimizde kızlar. tabii bunu nasıl başaracağız bilmiyorum. umarım hep beraber üstesinden geliriz. Confused

Yukarı Dön
özlem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1981
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 14:04
LOLLOLLOLyani şuan doğru yoldayım biraz sabırla bir sonraki aşamamız rahatLOLLOLLOL yinede zor bir süreç olduğu kesin Confusedherkese kolay gelsinSmileteşekkürler burcuSmile

Düzenleyen ezodemir - 23 Şub 2009 Saat 14:06
Yukarı Dön
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 14:08
Kusura bakmayın ama çocuklar bizden daha akıllı bizi nasıl kullanacaklarını çok iyi biliyorlar. Ve her seferinde başka taktik geliştiryorlar. En iyi silahları olan gözyaşlarını da bu yolda kullanmaktan hiç çekinmiyorlar. Hiçbişey yapmazsa insanın gözünün içine bakıp yalvarırcasına ağlıyor git başka yerde ağla de bakalım kolaysa.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 22>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.