Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118634
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2013 Saat 00:52 |
Azda olsa, bu doktorda sacmalamis ( oburkunden biraz daha insafli sacmalamis)... 1-Bakteriel pnomonide; WBC degeri; 20'nin cok ustune cikar. Kesinlikle pnomoni degil... 2- Bronsit; Akciger filmine bakarak soylenebilecek bir tani degildir, zira "Bronsit'in" Rontgen bulgusu yoktur.. Kesinlikle Bronsit'te degil. 3- Gribin sonuna geldiniz, akinti koyulasti, eski mailleri okuyun. 4- Haklisiniz; Ventolin verme isi iyice cigrindan cikti. Kesin; "Ilac firmasi-doktor" iliskisi var. Her oksurene Ventolin verecek kadar gozleri karardi ise, durum vahim demektir.
|
 |
elveda
Üye
Puanlar: 68
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2013 Saat 01:17 |
hocam verdiği 8 iğneyi yaptırmama kararı aldık eşimle. ama diğer ilaçları versek mi vermesek mi bilemedik. bu akşam düne göre daha rahat uyuyor. ama düne göre bugün daha iştahsız, daha huysuz, sanki biyeri ağrıyo gibi ağlıyor. burun spreyini kullanıyorum. diğer 3 ilacı ne yapalım? klamer, bricanly,asist ? grip için anlattıklarınıza devam ediyorum hocam. bana doktor mutlaka kullanmalısın dediği için soruyorum, ciğerler çok kötü dediği için. daha kötüye gider mi durumu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2013 Saat 01:24 |
Cope at onlari, dogru cope.. Tek bir hastama bile Asist yazmadim.. Bricanyl'e de bu mevsimde hic ihtiyacim olmadi. Hep baharlarda gerek oldu..
|
 |
elveda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2013 Saat 01:27 |
hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim size. bu bir süreç biliyorum ve biz inşallah sizin yardımınız ve bilgileriniz sayesinde en yakın zamanda atlatıcaz. gelişmeleri an an yazıp biraz başınızı ağrıtsamda beni kırmayıp zaman ayırdığınız için çooooooooooooook teşekkür ediyorum size.
|
 |
elveda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2013 Saat 16:09 |
hocam bugün dünden daha kötü hırıltısı var. burnu çok akıyor. uyurken fazla öksürmüyor hırıltı da pek yok. ama uyandığında azdıkça azıyor. iştahı iyice azaldı. hiç bişey yemiyor desem yeri var. su da içiremiyorum. nefes verişlerinde hırıltı var hocam. çok bunalıyor hep ağlamak istiyor. birde hırıltı sağ taraftan geliyor. solda bişey yok gibi. niye böyle hocam. ağrı kesici falan versem mi? evde minoset var. veya antibiyotik vermeye başlasam mı? öksürürken krize giriyor öğürüyor çok kötü içi çıkacak sanki. daha mı kötüye gidiyor hocam?
ateşi yok. en fazla 37.8 oldu.
Düzenleyen elveda - 08 Şub 2013 Saat 18:18
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Şub 2013 Saat 18:47 |
3x1/2 olcek, Perebron, tok karnina 5 gun verin. Hiriltisi erken gecerse, ilaci erken kesebilirsiniz.
|
 |
elveda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2013 Saat 09:45 |
hocam çok üzgünüm. olmadı geçiremedik.    sizden cevap geldiği gibi eşim bir nöbetçi eczane bulup perebron aldı. oğlum o gün hiç bişey yememişti ve durum gece de devam etti. 1 bebe bisküvisini zarla zorla yedirip ardından yarım ölçek şurup verdim ama fayda etmedi. zaten hemen etki etmesini beklemiyordum. çocuğum kötüleştikçe kötüleşti durmadan ağladı. uyuttuğumuz halde ağlıyordu ve uyandıramıyorduk. nefesini tutmaya başladı. 4-5 soluk sayısı kadar nefesini tutup öyle veriyordu. o gece apar topar yine başka bir doktora götürdük. sonuç yine bronşiolit. kalbini zorlamaya başlamış çok. hemen arka arkaya 3 doz buhar verildi. ve iğne vurulduk. evde yine 1 hafta boyunca buhara devam dedi doktor. ben başka bir yolu yok mu buhar haricinde dediysem de riske atamam dedi doktoru. teslim olduk hocam :( çocuğumu muayene eden 4. doktordu bu. hepsi farklı hastanelerde baktı. galiba bizim durumumuz gripten öte bir durum  2 ayda 2 kez tekrarladı bronşiolit. 3. kez olursa astıma çevirebilirmiş. hocam yok mu bunun tedavisi? nasıl önüne geçicez bunun. kaç hafta bal-limon, coldmix, serum fiz. verdim daha da ilerledi. demekki ciğerlere inmesi kaçınılmaz nasıl kurtulucaz bu hastalıktan hocam?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2013 Saat 19:21 |
30 sene boyunca hic boyle bir sey hicbir hastamin basina gelmedi. Astima cevirme diye bir sey yok, onu bir kere unutun. Resmen sacmaliyorlar. Grip iyilesmeyecegi icin simdiden kendini garantiye aliyor. Goreceksiniz, eninde sonunda "-iyilesmedi-" diyerek, o Astim ilaclarini verecekler. Bronsiolit ile Astim'in yakindan uzaktan bir ilgisi yoktur. Yoksa, bu doktorlar Astim'in sebebini bulmuslarda bizimmi haberimiz yok?? Igne neydi acaba? Kesin, gozunuzu boyamak icin Prednol ignesi yapmislardir. Neticede zaten benimde soyledigim; Buhar'dir... Cekeceksiniz, bekleyeceksiniz... Grip bu sekilde iyilesir.
|
 |