özlem hn merhaba,
benim kızım 23 aylık. anneannesi bakıyor. ben akşamları ilgileniyorum baba ile hafta içi pek görüşemiyor işleri dolayısı ile. spastik özürlü bir ablam var.doğduğundan beri bir aradalar. bugüne kadar ufak tefek sorunlar dışında önemli bir sorun yaşamamıştık. fakat bakıyorum kızımın konuşması gecikiyor çevremdeki bu yaş grubu gayet güzel konuşurken benim kızım yarım yarım en fazla 20-25 kelime söyleyebiliyor. genelde el ve kol hareketleri ile anlatıyor (teyzesi konuşamıyor ve el hareketleri ile basit şeyleri ifade ediyor) oda onun gibi davranmaya başladı.mesela tükürüyor eli ile onun yaptığı bir takım hareketleri taklit ediyor.
bu durumda ne yapmamı önerirsiniz. oyun grubuna vermeyi düşünüyorum en azından 1-2 saat farklı bir ortamda bulunmuş olur. Farkında olmadan ciddi zarar vermiş olmak istemiyorum. bu arada akşamlarıda her ne kadar ben yanında olsamda genede annemlerdeyiz eşimin işi gereği geç saatlere kadar annemde durup akşam geç saat kendi evimize geçiyoruz. yani kızım 24 saati aynı ortamda geçiriyor nerdeyse. cevabınız için teşekkür ederim.