Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 AYDIR GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum3 AYDIR GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
renoktane Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı renoktane Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2015 Saat 16:12
Kadir Bey yeni konu açamıyorum buradan devam etmek istedim soruma bu sebeple. Bizim önceden randevumuz vardı alerji bölümünde gittik ve yapılan testlerde hiçbir şeye alerjisi çıkmadı. Doktor alerjik bir çocuk olmadığını söyledi. Kış mevsiminde sıklıkla nezle olduğundan alerjik nezle denildi ve test yapılana kadar götürdüğüm doktorlar da alerjik nezleden devam ettiler hep.
Şimdi bu zamana kadar kullandığımız alerji ilaçları boşuna mıydı? Kaç doktora gittiysem "alerjik" deyip alerji ilaçları verdiler. Sonrasında da antibiyotik ama sizi takip ettiğimden bu yana nihayet 1.5 aydır ilaç kullanmıyoruz hiç ve durumu iyi sadece geniz akıntısı oluyor onu da tuzlu su ile açıyoruz burnunu çok sıkıntımız yok açıkçası. Kan tahlilinin sonucu pazartesi çıkacak. Sadece boynundaki bezeleri biraz büyük buldu doktor ve araştırılmalı dedi ama geçen sene de böyle olmuştu. Gittiğimiz bir doktor "enfeksiyonlarda büyüyeceğini, iyileşince geçeceğini, problem etmememiz gerektiğini" söyledi. Bu sene hastalanınca yine şişti.
Size sormak istediğim; alerjik olmayan bir çocuğa alerji ilaçları verilir mi, gerekir mi? Yoksa benim çocuğum bu zamana kadar boşuna mı kullanmış o ilaçları? Her burnu tıkandığında alerji ilaçlarını verdiler. Çiğneme tabletleri, nasonex, şuruplar..
Teşekkür ederim.

Düzenleyen renoktane - 29 Oca 2015 Saat 16:24
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118639
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2015 Saat 18:57
" Kış mevsiminde sıklıkla nezle olduğundan alerjik nezle denildi "

Dogrusu, cok sarlatan gordum ama, boylesine Dunya'da, sadece Turkiye'de rastlanir... "allerjik nezle" ha!!! Tabii, bu sahtekarlar, Grip teshis etmemeye yeminlidirlar..
Bu sahtekarlari ve calistiklari hastaneleri unutmayin, iyi mimleyin...

Bu sahtekarlar, allerjik olmayan bir hastaya,"Allerji ilaclarini" bilhassa Grip esnasinda kasten verirler. Allerji ilaclari akintiyi koyulastirir, hiriltilar duyulmaya baslanir ve bu serserilerde, bu sayede; Astim, Bronsit veya Bronsiolit gibi teshisler koyarlar...
Kullandiginiz butun ilaclar ve kortizonlu spreyler, cocuktaki Gripal enfeksiyonun, surumcemede kalmasini ve sizin devamli doktorlara tasinmanizi saglamak icindir..
Bakin; 6 seneden beri her kis bu sahtekarliklari anlatirim...
Gene 6 seneden beride, bu sahtekarlar YAZ AYLARINDA, butun sivri sinek isiriklarina; Allerji derler gene halki kaziklarlar.. Bunlar; Allerjiden baska bir laf bilmezler..
Gozunuzu acin.. Benim yazilarimi okuyun, yoksa daha cok kaziklar yersiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Oca 2015 Saat 18:59
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı renoktane Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 02:37
Kadir Bey oğlumun kan tahlillerini aldım ama kafam fazlasıyla karıştı bazı sonuçlardan dolayı. Lütfen siz de bir bakıp değerlendirebilir misiniz?

WBC 8  4.0 - 10.0
NEU% 51.6  37.0 - 73.0
LYMPH% 39.1  20.0 - 50.0
MON% 7.4 % 2.5 - 10.0
EOS% 1.5 % 0.5 - 11.0
BAS% 0.4 % 0.0 - 2.0
NEU# 4.1 1.4 - 6.2
LYMPH# 3.1  1.2 - 3.1
MON# 0.6   0.0 - 0.7
EOS# 0.1  0.0 - 0.7
BAS# 0  0.0 - 0.2
RBC 4.9  3.5 - 5.7
HGB 12.9   12.0 - 17.0
HCT 38.6  36.0 - 50.0
MCV * 78.7  82.0 - 97.0
MCH * 26.2  27 - 34
MCHC 33.3  32.0 - 36.0
RDW 14.1  11.6 - 16.5
PLT 324  150.0 - 440.0
MPV * 6.7    7.4 - 11.0
PCT 0.22 %
PDW 15.8

Sedimentasyon * 33  0 - 15

BUN 7.11  5 - 18
Kreatinin 0.42  0 - 1.2
Albumin 4.82  3.5 - 5.4
AST 24  10 - 37
ALT 11  10 - 40

Şu sonucu merak ediyorum en çok :

IgG * 16.6    2.2 - 9
IgA * 2.24    0.08 - 0.8
IgM * 3.09    0.5 - 2.5
IgG1 * 11    2.88 - 9.18
IgG2 * 3.89    0.44 - 3.75
IgG3 * 1.08    0.15 - 0.85
IgG4 * 2.35    0.004 - 0.992

Total IgE 5.28  0.3 - 215

Aydınlatabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar

Düzenleyen renoktane - 31 Oca 2015 Saat 03:16
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 06:59
Kan sayimini anladimda, gerisi ne oluyor??? O gerizekali, acaba diger "Ig" testlerinin ne manaya geldigini ve ne zaman istenilecegini biliyormu acaba... Bu Allahin aptalina fazla kafa yormayin..
WBC:8 ve Antibiyotik gerekmedigini, viral bir hastalik oldugunu gosterir..

Kan sayimi haricindeki testlerin tamami GEREKSIZDI... Uckagitci doktorun, "tamamen duygusal" hislerinin tercumesidir.
Bu ve bunun gibi sahtekarlardan uzak durun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı renoktane Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 08:44
Şöyle ki; Çocuk Hastalıkları Bölümü'ne gittik önce. Daha önce de dediğim gibi sık solunum yolları rahatsızlıkları yaşıyor diye hep alerjik olarak düşünüldü, ona göre tedaviler verildi ve bizi en son 'Çocuk İmmunolojisi ve Alerji Hastalıkları' bölümüne yönlendirdiler. Orada deriden alerji testi yapıldı ve hiçbir şeye alerjisi çıkmadı. O Total İge'den sonra da vardı devamı ama orada da belirli başlı şeylere bakılmış aynı deri testindeki gibi orada da alerjik bir durum yok.
Doktor sık soğuk algınlığına yakalanıyor diye " bağışıklık sisteminin yeteri kadar çalışmayabileceğini" söyledi. Soğuk algınlığına sık yakalanıyor ama halsizlik, ateş olmuyor sadece burun tıkanıklığı. Öksürük de senede bir kere oluyor desem yeridir. Bir de boynunun altındaki bezeler "büyük, araştırılmalı" dedi fakat geçen sene gittiğimiz bir doktor "çocuklarda sık rastlanan bir durum olduğunu, enfeksiyonlarda büyüdüğünü sonra küçüldüğünü ama tamamen yok olmayacağını" söyledi. Üzerinde bile durmadı. Biz de durmadık açıkçası çünkü havalar ısınınca çok küçülüyor.

Sadece Ig'ler yüksek çıkınca endişelendim.
Kadir Bey bir de bu sabah tuzlu su ile yine açtım burnunu ama bu kez kulağına bir ağrı girdi. Ağzı açık sümkürüyor ve çok basınçlı şekilde sümkürmüyor ama burun temizlemelerinden sonra bazen böyle ağrı giriyor. Kulaklarında da tüp var ayrıca. Bir problem oluşturur mu?

Sonradan gelen not: Kulak ağrısı biraz arttı. Kulaklarında tüp varken bu ağrısı normal mi?

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Düzenleyen renoktane - 31 Oca 2015 Saat 12:09
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı renoktane Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 13:55
Kulak ağrısı artınca endişelendik tüpler varken ağrı olduğu için ve ısrar sonucu gittim doktora yoksa gitmeyecektim artık bıktım.  Yakınımdaki özel bir hastanenin kkb doktoruna götürdüm. Bir kulağında iltihap başlamış. Augmentin ve sudafed verdi. "Ben antibiyotik almak istemiyorum" deyince sert bir ses tonu ile azarladı doktor "21. yüzyıldayız ne alaka, iltihap olunca antibiyotik verilir. Antibiyotiksiz de geçmez kulak iltihabı. Ayrıca sudafed'i de her soğuk algınlığında burnu tıkandığında ver elinin altında bulunsun" dedi.  Yine antibiyotik çıktı karşıma.

Kulağında tüp olmasa hiç sizi rahatsız etmezdim ve iliadin'e devam ederdim ama tüp olunca çekindim ve sormak istedim. Bir üstte de siz viral demiştiniz kan tahlilini değerlendirerek. Yani antibiyotiğe ihtiyaç var mı?

Düzenleyen renoktane - 31 Oca 2015 Saat 17:18
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2015 Saat 18:26
1- Tupler CALISMIYORKI!!! Allah bilir, o tupler (beceremediklerinden)kulak zarina degil, kulak yoluna bile dikilmis olabilir. Turkiye'de sahtekardan bol ne var!!!
2- SAKIN; Antibiyotik kullanmayin, sadece; Iliadin DAMLA (sirt ustu yatar vaziyette) gunde;2x2'ser damla her iki burun deliklerine damlatin(5 gun). Ondan sonrA 1 hafta; Serum fiz ile devam edin. Eski yazilarimi mutlaka okuyun.
3- SAKIN; Sudafed'i kullanmayn...
4- EVET, Viral ama; Turk doktorlari BUNU anlayabilmekten acizdirler..
5- Siz benim dediklerimi uygulayin, sonra o sarlatana cocugunuzu nasil iyi ettiginizi anlatirsiniz. Baska bir KBB'de o sacma-sapan takilmis tupleri cikartin, hicbir fonksiyonlari YOK!! o SAHTEKARA'DA BUNLARI SOYLEYIN..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Oca 2015 Saat 18:27
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı renoktane Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2015 Saat 12:16
Kadir Bey öncelikle size ne kadar teşekkür etsem az. İnanın tüm yazılarınızı not alarak okuyorum. Bizim için altın değerinde sizin verdiğiniz bilgiler. İlaçları almadım ve kullanmayacağım. Antibiyotik kullanmamak için o kadar çaba gösterdik ki.. Boğaz için verildi kullanmadım. Sinüzite çevirdi tuzlu su ile bu problemi de hallettik. Öksürük tuzlu su ile burnu temizlenince geniz akıntısına çok iyi geldi. Bol su, bal-limon bitti. Geçen bu testler için gittiğimde bakıldı ne sinüziti kalmış ne de boğaz enfeksiyonu. Öksürükle ilgili problem de bitmişti. Ayrıca antibiyotik ile devam edersek arkası gelecektir muhakkak.
İliadin'i kullanmaya başladıktan sonra o şiddetli kulak ağrısı tamamen geçti. Ama tuzlu su yapmadığımdan tabi hafif öksürüğü başladı çok değil.
Şimdi size sormak istediğim bir soru daha var;
Gözlemledim ve farkına vardım oğlumun kulak problemi hep çok sümkürdüğünde oluyor. Tuzlu su ile burnu açmak çok iyi geliyor böylelikle ne öksürük ne de o sıkıntı veren geniz akıntıları oluyor ama bu kez de sümkürdükçe kulağına ağrı saplanıyor. Her zaman değil ama bazen sümkürürken "ah" diyor, kulağında ağrı olduğunu söylüyor ki ağzı açık bir şekilde sümkürmesini sağlamaya çalışıyorum ve çok şiddetli sümkürtmüyorum. Ama burnunu temizleme olayı başladığında sonu hep kulak problemi oluyor. Bunu yapmazsak sorun yok ama o zamanda burnu tıkalı kalıyor.
Neyse, demek istediğim; nasıl bir yol izleyebiliriz? Tuzlu su ile açmak başka rahatsızlıkları gidermek adına önemli ama kulakta problem yaratıyor bu kez. İliadin ama şu an ağrı bırakmadı hatta birinci kullanımda etkisini gösterdi.

Düzenleyen renoktane - 01 Şub 2015 Saat 12:23
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.