| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
incip
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
|
Konu: 3 gündür ateş ve karın ağrısı Gönderim Zamanı: 31 Tem 2013 Saat 14:29 |
|
Kadir Hocam merhaba, Oğlum 5,5 yaşında. Kolay kolay hasta olmaz, yüksek ateşi bebekliğinden beri çok az gördük. Bu nedenle pazar gecesinden beri düşmeyen ateşi bizi biraz huzursuz etti.
Pazar gecesi yemek yedi ve birden karnım ağrıyor diye koltuğa uzandı. 10 dakika sonra ateşi olduğunu farkettik, ölçtük 38 dereceydi. Hemen soyduk, çok hareketli bir çocuk olmasına rağmen, nezle grip olduğunda bile enerjisi düşmeyen bir çocuk olmasına rağmen bu kez öyle değildi. Koltukta öylece yığıldı kaldı.Sadece bir kez kustu.
Bekledik 1 saat sonra ateş 39,5 olunca ve SAYIKLAMA GARİP KONUŞMALAR başlayınca calpol verdim bir ölçek ama banamısın demedi. Gece yarısı 39,9 olunca bir ölçü de ibufen verdim. Ateş 38'lere düştü. Geceyi ateşli geçirdik. Pazartesi günü gündüz de ateş fazla düşmedi. Salı da öyle. Bugün çarşamba ve ateş 38'lerde, ibufeni 39'u geçince veriyorum. ama önce bezle kompres ve ılık duşu deniyorum, sonra ateş düşürücü veriyorum. Doktora gitmedik, nedenini biliyorsunuz, gerekli gereksiz antibiyotik verirlerse diye...
Bu tabloya ek son 24 saattir ishal gibi ama tutamama yok, gidiyor ve sulu kaka yaptım, çok sıcaktı diyor. Bir de hep karnının ağrıdığını söylüyor. Yemek çok az yiyor. Bir de boğazı gıdıklanırmış gibi keh keh bir öksürüğü var. Ama boğazı ağrımıyor ve kızarıklık yok.
Bugün genel hali iyi, genellikle yatıyor ve yorgunum diyor ama gülüyüor espri yapıyor vs.
Beklemeye devam etsek mi hocam, doktora gitsek mi?
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119580
|
Gönderim Zamanı: 31 Tem 2013 Saat 19:10 |
|
Yediği-içtiği bir gıdadan mikrop kapmış. Hiçbir şey yapmayın. İshal başladıktan sonra "kusma" olmaması, basit, bakteriel bir ishali işaret ediyor. Sakın,ilaç, hele antibiyotik vermeyin. Ateş ile uğraşmayın, sakın soğuk tatbiki yapmayın.
|
 |
incip
Üye
Puanlar: 42
|
Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2013 Saat 19:02 |
|
Hocam aynen dediğiniz gibi basit bir şeydi sanırım. Dün akşam üstü ateş ateş düşürücü vermeme rağmen 37'lere düştü. Gece 38 civarıydı. Sabah oğlum bir uyandı, canlı, enerjik :) Gece 5 kere kakasını yaptı, bugün de 4 kez sayı olarak azaldı ama hala sulu. O da bir kaç güne normale döner sanırım. Öksürükte tek tük, ballı limon ile idare ediyoruz.
Teşekkürler, her zamanki gibi rahatlattınız bizi.
Bu arada uzun zamandır bir çocuk doktoruna gitmedik, büyüdü rahata erdik galiba:)
Boyu ve kilosu için görüşünüzü alsam?
Tam 5,5 yaşında. 17 kilo. 110cm
Düzenleyen incip - 01 Ağu 2013 Saat 19:03
|
|
|
 |
Gamze
Kıdemli Moderatör
Dora'nın annesi
Puanlar: 8912
|
Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2013 Saat 19:57 |
incip Yazdı:
Hocam aynen dediğiniz gibi basit bir şeydi sanırım. Dün akşam üstü ateş ateş düşürücü vermeme rağmen 37'lere düştü. Gece 38 civarıydı. Sabah oğlum bir uyandı, canlı, enerjik :) Gece 5 kere kakasını yaptı, bugün de 4 kez sayı olarak azaldı ama hala sulu. O da bir kaç güne normale döner sanırım. Öksürükte tek tük, ballı limon ile idare ediyoruz.
Teşekkürler, her zamanki gibi rahatlattınız bizi.
Bu arada uzun zamandır bir çocuk doktoruna gitmedik, büyüdü rahata erdik galiba:)
Boyu ve kilosu için görüşünüzü alsam?
Tam 5,5 yaşında. 17 kilo. 110cm
|
Çocuğunuzun gelişimini aşağıda linki bulunan "Persentil Hesaplama"dan öğrenebilirsiniz,geçmiş olsun...
|
 <a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
|
 |