|
3 gündür hiç düşmeyen ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Zorannelik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Oca 2017 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Puanlar: 314 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zorannelik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 May 2018 Saat 20:16 |
Hocam merhaba. Şuanda tam 12 aylık olan ikiz ogullarimizdan biri 3 gündür hasta yüksek ateşi var. Bunun dışında buyn akintisi öksürük vs yok. İlk gün calpol ve dolven dönüşümlü verdik 4er saat arayla. Ama ateş düşmedi. İkinci gün paranox120 fitil verdik bir defa ateş düştü diye tekrar vermedik akşam tekrar ateşi çıkınca bir fitil daha verdik ama pirofen sup. Fitilin adı. Ateş düşmedi. Üçüncü gün 6sar saat arayla 3 fitil verelim ateş düşse de dedik. 2 tanesini verdik ama ateşi 39-40.5 arasında. Üçüncünün zamani gelmedi ve ates Daha aşağı düşmüyor. Ateş savunma mekanizması ateşi düşürürmek değil niyetimiz ancak çocuk çok rahatsız oluyor uyuyamıyor hatta çok hızlı nefes alıyor. Rahatlasin gözü açılsın biraz diye düşurmeye çalışıyoruz.
Sorum şu: bu pirofen sup. Fitil paranoxun muadili. Bu fitili verirken arada bir ölçek dolven vermemizin sakınca yok değil mi. Pirofen v ee dolvenin etken maddesi farklı diye hatırlıyorum ama yine de sormak istedim. Bir de ateşini daha kaç gün bekleyelim doktora gitmek için. Doktora gitmiyoruz çünkü dilde pas ve ağız kokusu yok. Boğazda pas gibi bir leke varsa göremiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Düzenleyen Zorannelik - 04 May 2018 Saat 20:27 |
|
![]() |
|
Zorannelik ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Oca 2017 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Puanlar: 314 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zorannelik
![]() ![]() ![]() ![]() |
bir de hocam 1 yaşına kadar günde 5 damla dvit damla 1 yaşından sonra her yıl 1 ampul verin diyorsunuz ya, bu 1 ampul vermeye ne zaman başlayalım? Doğduğundan beri hergun 5 damla verdik şuanda 12 aylık oldular bugünden verelim mi yoksa beklemek mi gerek?
|
|
![]() |
|
ersey ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ara 2017 Konum: usküdar Durum: Aktif Değil Puanlar: 67 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende vermek istiyorum ampul bi yasinda devit3 damlasini biraktim 22 aylik kizima bu ampulden verimmi hocam kac damla ve onerdiginiz bi marka varmi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120766 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Viral enfeksiyon.. Pirofen fitil ile ParaNox120 fitil; tipa-tip birbirinin aynisidir. Dolven, farkli bir ilac. Dvit3 Ampul, 1 yasindan sonra, elinizdeki Dvit3 damlasi bittikten sonra, ne zaman isterseniz verebilirsiniz.. Eski mailleri okuyun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zorannelik
Teşekkür ederim sayın hocam .parasetamol hesaplama konusunda kilo başına/30mg yazmissiniz bu hesaba göre oğlumuz yaklaşık 9kg. 9*30=270mg 4e bildiğimizde günde 4*yarım ölçek mi calpol vermemiz gerekiyor? Dolvenin etken maddesine göre düşünürsek onun hesabı nasıl olacak? Bir önceki mesajimda bahsettiğim pirofen sup. İsimli fitilde ise 200mg/15mg yazıyor kuru üzerinde. Ve propektusunde 1-3 yaş 3-4 fitil yazıyor. Paranox da ise kutu üzerinde 120+15mg yazıyor. Bu 15mg havaleye karşı koruyucu madde onu biliyorum ama paranox ile pirofenin mg tutmuyor biri 200mg diğeri 120mg.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120766 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogru.. Benim bahs ettigim, kimyasal yapilari.. Doz farkini siz okumussunuzdur diye bahsetmedim. Hangisini vercek iseniz, ona gore hesaplayin. Dolven; Ibuprofen.. 1 0lcek: 5ml dir ve 100mg ilac ihtiva eder. Gunluk doz; 20mg/kg dir. Calpol 120; Parasetamol... 1 olcek:5ml, ve 120mg ilac ihtiva eder. Calpol(+) 250mg ilac ihtiva eder. DIKKAT: Diger markalarda Parasetamol ilaclarini kullanirken, 1 olcegindeki miktarlara bakin. Parasetamol dozlarini zaten biliyorsunuz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 May 2018 Saat 20:23 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|