Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 senedir geçmeyen tek taraflı bademcik şişliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum3 senedir geçmeyen tek taraflı bademcik şişliği

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ibrahimemail Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Mar 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimemail Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 3 senedir geçmeyen tek taraflı bademcik şişliği
    Gönderim Zamanı: 03 Mar 2019 Saat 22:43
hocam iyi geceler...
9 yaşında bir kızım var. sağ bademciği asimetrik olarak çok büyük. kronik sinüzitimiz var. 3 senedir ne yapsak tek burun tamamen kapalı. ve sağ bademcik küçük dili itekleyecek kadar büyük. en son 5 ay önce a.ıbademde bir hocamıza göstermiştik.
crp 2.07 mg/dl (ref <1.0),
sedim 36 mm/sa (ref <20),
nötrofil 62.6 (ref 34-56),
mcv 75.2 (ref 77-95),
rdw-sd 34.6 (35-46.3)
olarak çıktı.
3 senedir hiç geçmeyen yeşil çok yoğun burun akıntısı ve çok büyük bir sağ bademciğimiz var. Bulunduğumuz ilde hematolog yok. hematolojiye göstermelimiyiz?
iyi ki varsınız. teşekkürler şimdiden.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98854
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2019 Saat 01:40
Olabilir... Ilk seferinde gecirdigi; Enfeksiyoz Mononukleoz hastaligi bu sekilde tek tarafli Bademcik buyumesi 
yapmistir.. O zamanlara ait Kan Sayimi varsa, tekrar bakin, MONO degrinin yuksek oldugunu goreceksiniz.
Bu enfeksiyondan sonra, her gecirdigi enfeksiyon, bademcigin kuculmesini onlemistir. 
cocuga hic bir zarari yoktur.. 
Yukarda yazili degerlerin tek baslarina, hicbir anlamlari yoktur. Kan sayiminin tamamini yazin.. 

Yukarı Dön
ibrahimemail Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Mar 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimemail Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2019 Saat 01:53
Tam Kan Sayımı
 Lökosit 9.57 x10^3/uL 4.5 - 13.5
 Nötrofil (%) 62.6 % 34.0 - 56.0
 Lenfosit (%) 27.5 % 24.0 - 54.0
 Monosit (%) 9.0 % 4.0 - 12.4
 Eozinofil (%) 0.5 % 0.4 - 6.7
 Bazofil (%) 0.4 % 0 - 1.0
 Nötrofil (#) 5.99 x10^3/uL 1.5 - 8.0
 Lenfosit (#) 2.63 x10^3/uL 1.5 - 7.0
 Monosit (#) 0.86 x10^3/uL 0.35 - 1.01
 Eozinofil (#) 0.05 x10^3/uL 0 - 0.7
 Bazofil (#) 0.04 x10^3/uL
 Eritrosit 4.8 x10^6/uL 4.00 - 4.90
 Hemoglobin 12.2 g/dL 11.5 - 15.5
 Hematokrit 36.3 % 35.0 - 45.0
 MCV 75.2 fL 77.0 - 95.0
 MCH 25.3 pg 24.6 - 29.5
 MCHC 33.6 g/dL 31 - 36
 RDW-SD 34.6 fL 35.0 - 46.3
 RDW-CV 12.9 % 11.5 - 15.3
 Trombosit 293 10^3/uL 150 - 439
 MPV 9.40 fL 8.6 - 12.3
 PDW 10.5 fl 9.0 - 20.0
 P-LCR 20.8 % 14.0 - 50.4
 PCT 0.270 % 0.15 - 0.40
Eritrosit Sedimentasyon Hızı (ESR) 36 mm/sa <20
Yukarı Dön
ibrahimemail Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Mar 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimemail Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2019 Saat 01:53
Antistreptolizin O (ASO), Kantitatif ³ 49 IU/mL 0 - 150
C reaktif protein (CRP), Kantitatif 2.07 mg/dL <1.0
Yukarı Dön
ibrahimemail Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Mar 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimemail Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2019 Saat 01:56
Hocam tesekkurler. Olabilir derken hematolojiye göstermeliyiz sorusuna cevabiniz sanirim. En yakin zamanda randevu alayim. Tesekkurler
Yukarı Dön
ibrahimemail Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Mar 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimemail Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2019 Saat 02:04
Hocam degerlerin tamami burada bu testi 5 ay önce yaptirmistik. Siz soyleyince baktim. 5 yil önce mono 17.5 çikmiş. Ondan sonrakilerde normal değerlerde. 5 yil önceden etkisi kalabilir mi?
Birde hocam tedavi edilmeyen ağrisiz çürük süt dişi sağ bademcigi sisirip tek tarafli sinuzit yapabilir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98854
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2019 Saat 18:57
1-  Bes sene evvel gecirilen, E.M.'dan dolayi buyumus olan bademcik, eger o zamandan beri baska
 enfeksiyonlar sik sik hastalik yaptilar ise, kuculememis olabilir. 
2- Dis curukleri de Bademcigi buyutuyor olabilir, ama Sinuzit yapmaz!! Sonucta ne sebeple olursa olsun,
 bir SEY(??) yapmaniz gerekmez.. 
3- Anemi  : YOK.
4- Antibiyotik gereken bir durum YOK..
5- Bir Kan Hastaligi  : YOK.. 
Sadece, son tahlil, gecirilmekte olan bir VIRAL Enfeksiyonu (Grip??) gosteriyor.. Kan degerlerindeki ufak
 tefek farklarda buna baglidir.

Hicbir yere gitmenize gerek yok.. 
Yukarı Dön
ibrahimemail Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Mar 2019
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ibrahimemail Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2019 Saat 21:53
Hocam cok tesekkur ederim. Iyi ki varsiniz
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2022 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.