Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 yaşında şeker hastası olabilir mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum3 yaşında şeker hastası olabilir mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceydadefne Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 150
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ceydadefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 3 yaşında şeker hastası olabilir mi?
    Gönderim Zamanı: 07 May 2015 Saat 16:53
hocam kızım 49 cm 2750 gram doğdu anne sütünü bile çok az emdi ek özle yüksek kalorili mama ile beslnemsine rağmen hiç bir ay 500 gramın üzerinde almadı şu anda tam 36 aylık 92 cm 12 kg:( ayda 200 gram alıyor ıkı ayda bir bir cm uzuyor aralarda atak yapıp 3 cm uzadığı oldu ama hep 200 gram alıyor .yedikleri: sabah 1 yumurta bazen sadece beyazını yiyor bir ceviz bir tatlı kaşığı labne bir adet büyüme küpü 
öğlen kıyamlı/etli sebze çorbası bir dilimden az ekmek bir kaşık yoğurt akşam  2 kaşık pilav bulgur yanına 2 köfte hemen doyuyor :(( gece 200 ml süt zorla içeribiliyorum bir saat sürüyor içmesi :(( 
balık yağı içirdim tüm kış.. doktorumuz aç bırak yer dedi ıkınci gün sonunda hafif baygınlık aeşle doktıra gittik şekeri 40 çıktı:((( sonra bir hafta hasatenelerde gezdık açlık kan şekeri takip edildi.. aç kalınca da saldırmadaı 2 tane çubuk krakaer yedi gene yemek yemedi:(((  yedirmek  için zorlarsak kusuyor:(( kusa kusa büyüdü bazen de fışkırıcasına kusuyor  genelde ilk kaşıkta öksrüp öğürüp  çıkartıyor ya da tam oh yedi derken hoop hepsi geri çıkıyor sonra ağlayıp yoruldum deyip bırakıyo yemeyi..

dvit vermelimiyim?
spriktın vermeli miyim? 

süt için dondurma bile denedim puding sütlaç hepsine iğrenç diyorr:(((
büyümesi çok mu geri?
şeker hastası olabilir mi?40 düşen şeker sonrasında takipte bişey çıkmaması iyi mi takibe devam etmek mi gerekir?ne yapmalıyım? geçen akşam da baş dönmesi geçirdi ağlarken başı döndü suratı değişti az kalsın düşüyordu 1 saat öncesinde 2-3 adet çukulata yemişti. baş dönmesi için size yazmıştım bir daha olursa takip edelim demiştiniz.bugün de ayrıntılı olarak bir doktor arkadaşıma anlatınca geçmişindeki 40 a düşme olayını bildiği için baş dönmesinden önce tatlı yemiş miydi diye sordu hipoglisemi olabilir mi acaba dedi takip edelim dedi kafam karıştı hocam ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117748
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2015 Saat 20:08
Boyu iyi, 1.5kilo eksigi var. Sipraktin deneyebilirsiniz. Gunde:2x yarim olcek(2.5ml) ..5 gun verin, 3 gun ara verin. Gerekirse ayni sekilde tekrarlayin.
Seker Hastaliginda, Kan sekri YUKSELIR, DUSMEZ!!!
SAKIN; ac karnina, tatli, cukulata veya seker vermeyin...
Seker hastaligi ile bir ilgisi yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.