merhabalar..kızım 3,5 yaşında 12 aylıkken 5 kelimeden fazla kullanarak konuşmaya başladı.şu anda çok akıcıve düzgün bir konuşması var.fakat:evde hayal arkadaşları ile yaşıyoruz.kreşe gıden bır çocuk kreşteki davranış ve gelişmesinin yaşıtlarından önde olduğu söyleniyor.görsel hafızası bizi şaşaırtacak iyi durumda..henuz 2 yaşındayken beyaz eşya markalarını ve süt yazılarını tanıyabılıyordu. tv syertememız sadece ona özel kanallrda baby tv,dısneykanal... hafta sonları akşam yatmadan 2-3 saatır. onun dışında akşamalrı babası ile genelde güreş saklambaç benımle öğretmencilik kitap okuma ve boyaama yapma şeklidedır.hayal arkadaşları yaramazlık yaptığında devreye gırıyor ben yapmadım dıdı yaptı ambıanke yaptı gıbı.ben de kızıma arkadaşına söyle annem bız yaramazlık yapınca üzülüyor şeklinde tepkı verıyorum.öncelerı hayal arkadaşı değil elim yaptı ayağım yaptı tepkılerı vardı ellerıne kendısın söz geçirebileceiğini ellerın onun ellerı olduğunu ikna ettım şimdi de dıdı geldı sorduğumda bebek marketınden aldığını söylüyor.yaramazlık yaptığı zaman ona zarar geleceği için endişelendiğimi eşyaların önemli olmadığın anlatıyorum bıraz kızdım ama bırdaha tekrar etmezsen sevınırım dıyorum.ana yıne de dıdı ve ambanke ıle yaşıyoruz..ne yapmayılım?