Hocam beni hatırlarsınız belki. Ben kızına kilo aldıramayan anne sütü için direnen anne

Benim de kızım 4 aylık olacak haftaya. O nedenle buradan soracağım çünkü burda okuduklarımı ben de uygulasam mı dedim?
Bizim kız 5800 olmuş şimdi. Sağlık ocağından çağırmışlardı orda tarttırdım dün...
Emzirmeye son hızla devam ama sadece akşamları 60 ml formül mama vermeye başladım. Emzirdikten sonra tabi ki...
Bugün hastaneye iyi bir sağma makinası olduğu için gidip sağdım ve 40 ml çıktı. Emzirme üzerinden 2 saat geçmişti. Doktora koştum hemen o da çok az dedi ve kontrolde konuşalım dedi ama ben size başvurmak istiyorum 3 konuda...
1- Burada yukarıda yazan ek gıdalara ben de azar azar başlayayım mı?
2- Sadece anne sütü ve formül mama ile mi devam edeyim? Formül mama miktarı ve anne sütü toplamı ne kadar olsun? (Anne sütüm günde toplam 400 ml geçmez...)
3- Anne sütü ile yeterli besleyemediğimi düşündüğüm bebeğimde veya bebeklerde ne gibi sorunlar görüyorsunuz? Fiziksel veya zihinsel... Bebeğim aç kalıyormuş gibi gözükmüyor aslında ama günlük yaklaşık ne kadar anne sütü ve formül mama toplamı almalıdır? Az anne sütü almasının sakıncaları nedir?
Teşekkür ederim sevgilerimle hocam.

Düzenleyen duygu07 - 11 Kas 2010 Saat 01:53