Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 4 gündür düşmeyen ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum4 gündür düşmeyen ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nesrinfirat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: 4 gündür düşmeyen ateş
    Gönderim Zamanı: 10 Tem 2010 Saat 20:08
İyi akşamlar Hocam!
Benim 22 aylık bir oğlum var 4 gün önce ateşi çok yükselmişti.Çocuk doktoruna götürdük kan tahlili yaptı.WBC:13,5 MCW:77,2 MCH:25.2 RDW:18.4 NÖTROFİL:8,9 LENFOSİT:23 MONOSİT:10,1 yüksek çıkan değerler.doktor son günlerde gördüğü en yüksek değerler olduğunu söyledi.3 tane novasid iğne verdi ayrıca ateş  düşürücü ve fitil.bebeğimde ishal ve kusma yok.bugün üçüncü iğneyide bitirdik halen çocuğumun ateşi düşmedi.Doktoru ateşi düşmezse pazartesi getirin hastaneye yatırırız demişti.Bana bi yol göstermenizi rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler iyi akşamlar.....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2010 Saat 11:56
WBC değeri düşük, yüksek değil... Nötrofil oranının, Lenfositlerden az olması bunun "VİRAL" bir enfeksiyon olduğunu gösterir, değil iğne ağızdan antibiyotik bile gerekmez. Yapılanlar cahillik.. Muhtemelen 6. Hastalık, ateşin düştüğü gün döküntü başlar... Herhangi bir tedavi gerekmez. Bukadar cahillik ancak tahsil ile mümkündür..
Yukarı Dön
nesrinfirat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Tem 2010 Saat 17:13
Merhaba Hocam!
Size 4-5 keredir çocuğumun hastalıklarıyla ilgili danışıyorum sağolasınız herseferinde beni rahatlatıp bir yol gösteriyorsunuz.Yalnız benim götürdüğüm her doktor  bisürü antibiyotik, ateş düşürücü, öksürük şurubuyla bizi eve göndermiştir.Size tahlil sonuçlarını gönderdiğimde böyle tedavi verilir mi diye sizde oradan isyan etmişsinizdir.Hocam maalesef Türkiye de ki doktorların çoğu aynı tedavileri uyguluyorlar.Olan çocuklarımıza ve bize oluyor.Size hergün onlarca soru geliyor Türkiyede ki tablonun en iyi farkında olan insanlardansınız.Sağlık bakanlığıyla irtibata geçseniz durumu anlatsanız doktorlarımız yeniden bazı eğitimlerden geçirilseler ve çocuklarımıza bu kadar eziyet çektirmeseler.Çok mu imkansız birşey bu, bir anne olarak çok mu şey istiyorum.Saygılarımla iyi günler dilerim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2010 Saat 10:25
Bunun yapılabilmesi için, gelişmiş ülkereden Tıp hocaları getirmek lazım... 2. Cihan Harbinde Hitler rejiminden kaçan Alman hocalar Üniversitelerimizi dünya çapında yapmışlar ve bizim  yerli hocalar bunları kıskançlık ve hasetle kaçırmışlardır.. Dr Frank'ı bile hafife almışlar, cebinden çıkardıkları (o zamanki Fransız parası) Frankları talebelere gösterip, "- Biz herzman cebimizden bir-iki Frank çıkarırız-" gibi sululuklar yapmışlardır.. Eğer o hacalar köstek değil destek olsalardı, yanlarında çalışıp bir iki şey öğrenseler idi, belki bugün bizimde bir-iki Tıp Nobel ödülümüz olurdu..
Kadınlarda sıklıkla kullanılan "Pap-smear" testini bulan şahısın, İstanbul üniversitesinden kaçırtılan bir İstanbul rumu oladuğunu bilirmisiniz??... Bu insanlar Üniversitelerde varken, sizin istediğinizi olması imkansız bir şeydir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.