Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 4 gündür düşmeyen ateş :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum4 gündür düşmeyen ateş :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5354
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 00:30
Hocam kızım bugün sabah 7.30 ve akşam 18.00 deki 39,8 lik ateşleri haricinde ateşlenmedi çok şükür  Big smile
Bundan sonra artık geçer diye umuyorum, ben yine de 1 ölçek ateş düşürücüyü verip yatırdım şimdi, geceyi de ateşsiz atlatırız inşallah Big smile
Sizin yazdıklarınızı okumadan içimiz rahat etmiyor, kimseye güvenemez olduk ve sayenizde ufak tefek şeyleri de bilir olduk Big smile
Tahmininiz yine yerindeydi yani Big smile Sağolun ve hep bizim yanımızda olun hocam KizBebek
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2012 Saat 10:42
Hocam, büyük kızım iyileşti şükür , 4 gündür de 13 aylık kızım ateşli.... ateşini 4 saatte bir dol.en- cal.ol dönüşümlü vererek düşürebiliyorum. hemen hemen her defasında ilaç içtikten 3-4 saat sonra 39,8 e çıkıyor. dünden beri 2-3 kere (cal.ol yerine) para.ox s fitil verdim. dün (pazar) sabah ablasının kullandığı kla.ox 400 ABden 1/2 ölçek vererek AB başladım. dr.a gitmedim hiç bu sefer...
1 - 9500 g olan kızıma yarım ölçek iyi mi hocam?
2 - ablasında da burun akıntısı öksürük hiç olmamıştı boğazı kızarıktı, şimdi küçük kızım da öyle. sadece ateş var, bir de boğazının kızarık olduğunu düşünüyorum, sesi değişti ve uyurken horluyor. sadece ateş ve boğaz kızarıklığı da "grip" mi oluyor acaba?
3 - ser.fiz. vermekte çok zorlanıyorum, tıkanıklık veya akıntı olmadığı halde yine de vermem gerekli mi?
4 - grip tedavisi(mümkün olduğunca ser.fiz., cold mix, ballı limonu veremiyorum yudum yudum portakal suyu sadece) ateş düşürücü + AB veriyorum. bundan başka yapabileceğim bişey var mıdır, dr.a gitmeli miyim?

Düzenleyen Kevser - 06 Şub 2012 Saat 14:34
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120719
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2012 Saat 18:49
Sizin durumunuzda; antibiyotik gerekiyor.
1-Klamo.. kilo basina 20mg. dan verilir. Yani 200 lukten 2x1/2 vermeniz gerekir. Bu ilacin bir ust dozu yoktur, o yuzden elinizdekini o sekilde de  (ishal olmadikca) kullanabilirsiniz.
2- Burunda akinti olmamasi; AB gerektigini gosteriyor. Hastalik Gripten kisa surecek.
3- BU durumlarda S.F. gerekmiyor.
4-Gripte AB kullanmiyoruz.  Cok nadiren ikisinin bir arada olabilecegi durumda kullaniyoruz.
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2012 Saat 12:14
Hocam kızlar hastalığı atlattı, sıra eşimle bana geldi, aynısını çekiyoruz . biz hastayken çocuklara yeniden geçer mi aynı hastalık? yoksa onlar hasta olmakla bağışıklık kazanmışlar mıdır bu mikroba? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120719
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2012 Saat 18:54
Cocuklariniz bagisiklik kazandiklarindan,siz ayni hastaligi onlara bulastiramazsiniz. Hastalik oyle "pinpon" topu gibi gidip gelmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.