1.Benim 4 yasinda oglum var, bu son bir aydir, artik gittikce kendi basina oynamayi istemiyor, 5-10 dk oynadiysa hemen yanimiza gelip, hadi ben oynadim, artik sende benimle oyna diyor..Tabii bende oynuyorum. Yasi olan her tur oyunlari var, en cok canlandirmali oyunlari cok seviyor, kukla, hayvancik, lego,...Egitmen bir annenin cocugu olarak ayni bilgileri cocuguma vermek istiyorum. Aceba bu bir donem mi?
2.

Oglum donem donem degisik davranislar icine giriyor, mesela bu donem, herseye cevap veren, cabuk sinirlenen, bagiran, hatta agresiflesen bir cocuk oldu...Tabii bu gun boyu surmesede her gun mutlaka bu saydiklarimdan biri oluyor, dengemizi de bozuyor..NE OLUYOR diyoruz esimle?? Beni kimseyle konusturmuyor, surekli sozumu kesiyor, ben her ne kadar bu davranislarin dogru oldugmadigini soylesemde cok israr ettigimi gorurse ozur dileyip, aradan kisa sure sonra gene basliyor..
Oldugum ortamda bazen uzuluyorum neden bize boyle yapiyor diye...Tabii biz bir dedigini iki etmeyen anne babayiz...alismis
ustelik...Magazalara goturmuyoruz bu yuzden, cunku istedigini aldirmazsa orada kiyamet kopuyor..bende bu ortama sokmuyorum acikcasi...bu yil okula baslayacak, bu da ayri bir endise yaratiyor icimde, bu davranislar...beni bu konularda aydinlatirsaniz memnun olurum...simdiden tesekur ediyorum

Bu arada eklemeyi unuttum ki cok akilli bir cocuk, cok duygusal, cok ta sevecen, bize bagli...
Usteki konumu okuyunca negatif olarak yazmisim, ama bu saydigim guzel seylerin arasinda boyle bizi uzen davranislarda oluyor..O yuzden once size yoneliyorum...Pediatri 3-5 yas cocuklar boyle davranislar arasinda olabiliyorlar demisti...
Düzenleyen Derin - 23 Ara 2008 Saat 01:14