|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
asliy
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 40 Derece AtesGönderim Zamanı: 14 Nis 2015 Saat 20:13 |
|
Hocam;
Oglum 2009 dogumlu ve 21 kg. Tam 1 hafta once ates ve bogaz agrisi sikayeti ile yakndaki bir ozel hastaneye gittik. Bogaz agrisi da vardi. Doktor bogazi kizarik ve beyaz noktalar olusmus dedi, dekart die bi surup verilsin hemen burda dedi, agumentin 600 verdi. Ates de olunca korktum baslamis bulundum. Fakat kultur sonucu temiz cikti. Basladigimiz icindevam ettik. Sonra ates hic olmadi, sadece dolu oksurugu vardi. Dun gece atesi cikti ve halsizlikle birlikte heryerim agriyo die aglayinca calpol plus verdim. Doktora gittik yine, bogaz temiz, cigeri dinledi ses yok ama agumentin alirken 7. Gun ates olmasindan dolayi kan tahlili ve ciger filmi istedi. Ates hastanede 39,7 ye cikti. Surupla 36,7 ilen eve donduk. Tahlil vermedik. Ne yapalim Hocam? Saygilar. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2015 Saat 22:56 |
|
Hatalar zinciri; daha 1 hafta evvelinden basliyor...
1- Atesi ilk oldugunda; kendiniz, Viral/Bakteri ayirimini yapmaniz gerkirdi.. Simdiki Turk cocuk doktorlari, HER ATESLI hastaya bir bahane uydurup, antibiyotigi dayarlar... Zira bilirlerki, bu sekilde Antibiyotik alanlar, mutlaka 2-3 defa daha gelirler ve bu sayede doktorlar; "Bir posttan 3 posteki" cikarirlar 2- Eger butun bu hatalarin ustune, birde yanlis okumadi isem; DECORT verdiniz ise, bu ilac Kortizon oldugundan, basiniz belaya girer. Oturun oturdugunuz yerde; agizina bakin, pis bir agiz koklusu ve dilde kalin bir pas tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmiyor, Viral enfeksiyon demektir. Yazilarimi okuyun. Kazik yedikten sonra okumussunuz neye yarar!! |
|
![]() |
|
asliy
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2015 Saat 11:31 |
|
Hocam affiniza siginiyorum. Atesli olunca antibiyotik gerekiyor sandik. 1 hafta once ates olup ağızdan verdikleri 1 olcek dekarttan sonra ates hic cikmayinca iyi gelen bi ilac sandik bilseydim verirmiydim hic.
1 hafta sonra yuksek ates olunca yine ayni yere gittik, kan tahlili ciger filmi dedi vermedik zaten Bugun sabahtan beri atesi yukselmedi sadece bas agrisi ve halsizligi var. Dilinde pas yok. Antibiyotigi kesiyorum ozaman Hocam. Dekart yaptıran doktor 10 güne tamamlayıp bırakın antiibiyotiği dedi. ANtibiyotik alırken ateş çıkması beni şüphelendirdi diyip korkutuyor bizi bir de. Saygilar Düzenleyen asliy - 15 Nis 2015 Saat 11:53 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2015 Saat 18:58 |
|
1- " Atesli olunca antibiyotik gerekiyor sandik."
Maalesef; Turkiye'nin SAHTEKAR doktorlari sizi bu hale getirdiler.. Siz degil, onlar utanmali ama onlarda o surat ne gezer!! Sirf uc kurus cikar icin sizleri ve cocuklarinizi rezil ederler.. 2- " 1 olcek dekarttan sonra ates hic cikmayinca iyi gelen bi ilac sandik " Zaten bu SAHTEKARLARIN'da guvendikleri nokta bu!!! Bu tip ilaclarin sagladigi SAHTE iyilik hali ile sizi kandiriyorlar, 4-5 gun sonra darbenin nereden geldigini de anliyamiyorsunuz. Isiniz yoksa, doktor-Laboratuvar tasinip durursunuz.. VE her seferinde, hastalik daha agirlasir ve tahlillerde artar. 3- " ANtibiyotik alırken ateş çıkması beni şüphelendirdi diyip korkutuyor bizi " Salak, sanki cocuk kandiriyor... Viral enfeksiyonda hicbir ise yaramayan antibiyotikleri veriyor, birde, "supheleniyor"... Bu kadar cahillik; "Ancak tahsil ile" mumkundur.. Bunlara Tip fakultelerinde, boyle egitim veriliyor... -Ates ile korkut. -Antibiyotigi daya. -Aferin, Peditus ve Calpol'u ayni receteye yazki, hepsinde bulunan Parasetamol ile,cocugun Karacigeri, Bobrekleri harab olsun, ameliyatlik olsun. - Her oksurene; Astim ilaclarini daya, daha kotu olunca da; Kortizonlu spreyleri daya, aile en az 3-4 defa doktora ve en sonunda Hastaneye gitsin. Gunumuz TURK TIBBI, iste budur... Bunu yaratan devlet gururla sunar... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Nis 2015 Saat 19:01 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|