Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 5 gün ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum5 gün ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ysanli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: 5 gün ateş
    Gönderim Zamanı: 12 Nis 2012 Saat 13:54

Kadir Bey merhaba ;

Oğlum Pazar günü ateşlendi.Başlangıçta yoğun olan ateşin arası gittikçe açıldı.En son dün rahatsız olunca, sabah ve akşam olmak üzere toplam 2 kez ateş düşürücü verdim.Ancak bu sabah kalktığımda yine titremeye başladı.Ateşi 38.6 olmuş.Yarım ölçek pedifen verdim.

Az önce yeniden ateşi yükseldi.(7 saat sonra -dün sabah 11 saat sonra çıkmıştı ateş) Yine 38.5 seviyesinde.

Ben araları açılınca viral birşey olduğunu düşünüp ciddiye almamıştım ancak 5.günde hala ateşin sürmesi normal mi? Sizce götürüp bir test yaptırmalı mıyım?

Teşekkürler
Yukarı Dön
ysanli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2012 Saat 13:57
bu arada, sadece burnu (ama fena halde ) tıkalı.Farklı bir belirtisi yok.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2012 Saat 19:52
Grip zaten 4-5 gun ates yapar. grip ile ilgili mailleri okuyun. Agizda koku ve dilinde kalin bir "pas" olusursa, bir kan sayimi yaptirin.
Yukarı Dön
ysanli Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2012 Saat 10:49

Hocam, gece ateşin arası 4 saate düşüp birde 39.5 olunca doktora götürdük sabah.Tahlilleri şimdi aldım.Bakteriyel birşey yok .(Sizinde dediğiniz gibi)Ancak merak ettiğim : bazı değerleri normalin ya sınırında yada daha altında.Bunlar birşey ifade edermi?

Hemoglobin: 11.8

HCT:34.3

MCH :26.2

WBC:3.81

NEUT:1.67

AST:37.8

CRP:0.35

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2012 Saat 18:21
Tahlildeki degerlerin yaninda yazan; ESIKIN DEGERLERIDIR. Cocuk degerleri ile karsilastirdigimizda "sizin degerleriniz" normaldir. O laboratuvara benden selam soylesin, herkezi 'keriz' sanmasinlar. Bir zahmet, hastanin yasina gore normal degerleri yazsinlar. Hos ben her yasin normal degerini ezberden bilirimde, comez doktorlarin boyle bir fark oldugundan haberleri bile yok, bunlarin gazina gelip, yalan-yanlis tedaviler basliyorlar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.