|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nelif ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Ağu 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2017 Saat 06:33 |
Merhaba hocam
Benim 33 aylık bir oğlum var 15 kilo Biz geçtiğimiz cuma-cumartesi- pazarı sadece 38.5-39.5 ateşle pek belirti olmadan geçirdik hatta tatile çıkacağımızdan cuma kan- idrar tahlili yaptık dr muayene bulguları normal kanda hafif bir enfeksiyon var ama değerler antibiyotiklik veya ilaçlık değil ilaç yazamam sadece calpol-ibufen döngüsü veririm ateş için dedi 3 gün bekleyin tekrar tatilde dr a gidebilirsiniz ateş geçmesse dedi Nitekim 3. Gün gecesi belirti olarak öküsürük -ateş- tıkanıklık zor nefes alma başlayınca tatilde tekrar hastalığın 4. Günü (pazartesi)dr a götürdük Genel muayenede ciğer-kulak normal çıktı boğazda soğuk algınlığı beraberinde viral enfeksiyon herpanjina virüsü olabileceğini söyledi ama reçeteye tanı kısmına A. Bronşit yazmış dr ve peditus verdi "ateşin bugün geçmesini bekliyorum eğer öküsürük artarsa lavenil şurup 2/3 ölçek Ve ateş devam edersede macrol yazıyorum yanınızda bulunsun tatildesiniz diye "dedi Bugün 6. Gün ve 4-5-6. Gün gündüz ateş yok denecek kadar az (37.3 gibi ) gece 3 gibi 38.5-39 a çıkıyor gece- gündüz burun şeffaf şekilde sık sık akıyor öksürük çok oluyor nefeste zorluk oluyor hocam Şuan sadece 2/3 ölçek peditus kullanıyorum bir defada ökürük için gece 2/3 ölçek lavenil öksürük şurubu verdim sadece gece ateş arttığından(38.5-39 derece)antibiyotiğe başlamam gerekirmi ne yapmalıyım |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN; o lanet olasi Peditus'u vermeyin... 1- Oksurugu keserek, sahte bir iyilik hali yaratarak sizi aldatir, 1 hafta-10 gun sonra, oksuruk kesildigi icin, mikroplar Akcigerlere inerek daha beter hastalik yaparlar.. 2- Ayni; Calpol'deki kadar (120mg) Parasetamol ihtiva eder. Peditus ile Calpol, ParaNox veya (Parasetamol ihtiva eden) ates dusurucu ilaclari beraber kullanirsaniz, Parasetamol zehirlenmesi olur.. 3- Peditus; ZATEN oksuruk kesici, bir de yaninda, Lavenil verip, oksurugu iyice keserseniz, 3-4 gunde hastanelik olursunuz.. Once oksuruk, cok zorlar, nefes alis-veris sikitili olur VE; BIR GECE acilen, Ambulanslarla Hastanelere kosarsiniz. HEMEN; butun ilaclari KESIN..Sadece; Limonlu bal, Serum fiz (buruna damlatilacak) ve ColdMix (yatarken bas ucuna 2 damla damlatin... Oksuruk cok sikistirirsa; sicak su buhari uygulayin.. Durum agirlasirsa, bana yazin.. Durup-dururken basiniza isler aldiniz!! Niye, yazilarimi okumazsiniz ki!! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|