Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
serifegül
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
|
Gönderim Zamanı: 26 Şub 2008 Saat 14:00 |
ben de sordum egeli olan arkadaşlar biliyorlar 6 ay kınasını. ya yapasım vardı şöyle kızları çağırıp vur patlasın çal oynasın güzel bir kına organizasyonu. demek sadece kızlara yapılıyo.
|
çekirdek ailemizin çitlembiği
|
 |
Nilgün1
Elmas Üye
Puanlar: 5921
|
Gönderim Zamanı: 26 Şub 2008 Saat 16:52 |
|
 |
Nilgün1
Elmas Üye
Puanlar: 5921
|
Gönderim Zamanı: 26 Şub 2008 Saat 16:54 |
emine Yazdı:
güzel bir gelenekmiş..biz hanımlara zaten eğlence lazım bahane arıyoz |
kesinlikle katılıyorum,bize eğlence için bahane lazım 
hatta ben önermiştim, ortak bir noktada, kadınlar matinesi ayarlayalım diye, bebeklerle de ne eğlenirdik ama 
|
 |
bilgeakgun
Kıdemli Üye
hepimiz hilalcigiz:)
Puanlar: 1967
|
Gönderim Zamanı: 29 Şub 2008 Saat 11:02 |
arkadaşlar diş buğdayı da nedir ki?dişi çıkınca mı yapılıyo?
|
|
 |
bilgeakgun
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Şub 2008 Saat 11:05 |
merak ettim kızlar kınayla alakası yok ama hepiniz demek ki adetleri bilip uyguluyorsunuz,bebişlerinizin 40 ını nasıl çıkardınız,hani banyosu nasıl oldu?ben eşimle beraber yaptıydım ,bi de hiç bişey bilmiyordum kulaktan dolma şeylerle bi şekilde çıkardık kırkımızı,annem bir de bana tuzlayalım diye tutturmuştu ama onu yapmadım yapan var mı merak ettim
|
|
 |
aylin&deniz
Katılımcı Üye
Puanlar: 154
|
Gönderim Zamanı: 29 Şub 2008 Saat 11:58 |
bilgeakgun Yazdı:
merak ettim kızlar kınayla alakası yok ama hepiniz demek ki adetleri bilip uyguluyorsunuz,bebişlerinizin 40 ını nasıl çıkardınız,hani banyosu nasıl oldu?ben eşimle beraber yaptıydım ,bi de hiç bişey bilmiyordum kulaktan dolma şeylerle bi şekilde çıkardık kırkımızı,annem bir de bana tuzlayalım diye tutturmuştu ama onu yapmadım yapan var mı merak ettim  |
bilgecim biz yapmıştık oğluma hatta anneannesiyle birlikte kovanın içine gül yaprakları, altın, ayna bide bişey daha vardı sanırım taraktı sonrada yuvarlak bi süzgeçten bi kaç tas döktük hani kırk defa dökmek gerekiyor ya süzgeçteki deliklerde bi hayli fazla kesin 40 ı bulmuştur anlamlarıda sanırım gül hep güzel kokulu olsun diye altın değerli olsun ayna ve tarak da güzel/yakışıklı olsun diyedir sanırım sonra kalan suyun üzerine su doldurdum ve aynı şekilde bende banyo yaptım yani ikimizinde 40 ı çıktı velhasıl  ama bende nasipse ikinci çocuğum kız olursa 6 ay kınası yapıcam güzel bi adetmiş maksat muhabbet eğlence olsun dimi ama 
|
|
 |
bilgeakgun
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Şub 2008 Saat 13:09 |
ne kadar anlamlı güzel şeyler koymuşsunuz suyun içine,bana da bi arkadaşım soğan kabuğu altın ve pirinç koy demişti ben de onları koymuştum,keşke daha önce sorsaymışım,ama olsun yinede benim oğlum çok yakışıklı
|
|
 |
ECEMİN ANNESİ
Üye
Puanlar: 4
|
Gönderim Zamanı: 18 Eki 2008 Saat 18:19 |
 bebek 6.ayını doldurduğunda,,eşi dostu toplayıp bi eğlence yapılır,bebeğe temsili kına yakılır mutlu olunur:)
|
 |