Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 8 gündür süren ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum8 gündür süren ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Solana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Solana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 8 gündür süren ateş
    Gönderim Zamanı: 25 Ara 2017 Saat 13:07
Merhaba Hocam

4 yaşında Kızımın 8 gün önce 38-39 derece ateşi vardı. Müdahele etmedim ve 3. Gün ateşsizdi. 4. Gün yoğun burun akıntısıyla ateş yeniden başladı. Üç gün ateşten sonra 7. Günü yine ateşsiz geçirdik. 8. gün kulak ağrısıyla birlikte ateş yeniden çıktı. Şuan ateşle birlikte balgamlı öksürük, arada sarı kıvamlı burun akıntısı, kulak ağrısı var. Doktora gitmedik bir ton ilaç verecekleri ve beni korkutacakları için. Evde idare ediyorum. Ama ateşin uzun sürmesi daha doğrusu bir düşüp bir çıkması beni endişelendirdi. Sorularım
1. Ateşin bir düşüp bir yükselmesi ve bu kadar uzun sürmesi normal midir? 8 günde sadece 3 kere şurup verdim. 2 si kulak ağrısı içindi.
2. Kulak için illiadin damlayı sizin dediğiniz gibi damlattım fakat burnunda kalıyor gibi. Damla sayısını mı artırsam ya da 2 saat sonra yeniden mi damlatsam
3. Kulak ağrısı için Calpol yerine İbufen mi vermeliyim? Sıcak kompres yaptırmıyor çünkü ve çok ağlıyor.7

Kızım bu sene kreşe başladı. Biliyorum 2 kış böyle fakat onunla hasta olanlar okula başladı bile. Eksik birşey mi yapıyorum acaba?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118117
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2017 Saat 19:19
Iliadin damlatmadan once; Serum fiz ile burun temizligi yapin..
Ates, aralikli olabilir, merak etmeyin. Genellikle, ates dustugunde, kalkip azan cocuklarda aksamina ates
tekrar yukselir.. 
Kulak agrisinda, Ibufen daha iyi etki eder. 

Yukarı Dön
Solana Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Solana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2018 Saat 18:08
Sonucu yazmak istedim. Ateş bir sonraki gün düştü. Damlayı damlattım ve kulak ağrısı geçti hemen. Sizin sayenizde uzun süren hastalığı evde idare edebildim. Endişelendikçe yazılarınzı okuyup rahatladım. Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Doktora götürsem orta kulak iltihabı deyip antibiyotiği verecekti. İlliadin damlayı yanımdan ayırmıyorum artık.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.