Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 9 ay wbc
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum9 ay wbc

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ertn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ertn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 9 ay wbc
    Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2014 Saat 10:57
merhaba hocam
       ben küçük bi ilçede aıle hekımlıgınde laborantım. ne yalan soyleyım tahlillerin yorumlamanızdan ve normal değerlerden sizin sayenızde haberdar oldum. 5 yıldır calısıyorum. benı kınamayın. daha bundan haberdar olmayan pratısyenler hatta okuyorum cocuk uzmanları bıle var. 
         her 9 aylık cocuga hemogram baktırıyorlar. sağlık bakanlığın uygulaması. ve 9 ayda kızmık aşısı yapıyorlar.bu hemogram sonucundan sonra. sizede bahsettım küçük yerdeyım ve ufak bı hemogram cıhazı var. referans degerlerını erişkinmiş kadınmış erkekmiş bebekmiş dıye bı ayar düzeltme mevcut deil. tek bı refans degerınden gıdıyor hepsi. ve bu 9 aylık bebeklerın wbc lerı 10 bın ıle 13 bın arası cıkıyor yuzde 90 olarak..bızım doktorlar ne dıyor bılıyormusunuz? antıbıyotık verıp haftaya gelmesini tekrar hemogram baktırmasını ve sonuc normalse aşıyı yapacaklarını soyluyorlar.. sız düşünün benim halimi. az evvel 9 aylık iri kıyım bı bebek geldı ve 3. kez ayagından denemeyle kan alabıldım . ve wbc sı cıktımı 10.5 .. sonuc haftaya yıne gelıcek yıne 10.5 cıkıcak uğraş dur. artık en son makınenın kat sayısını düşürüp 10 bınden aşşagı cıkmasını sağlıyorum. benimkide sizin tabirle  düzmece tahlıl yapmak zorunda kalıyorumki kendımı ve bebegı kurtarıyım.. önceleri derlerdi senın makıne bozuk galıba dıye hep bebeklerı yuksek okuyor dıye. bende bozuk oldugunu düşünür konrol calıbrasyon ugrasırdım. ama sonradan sizden ögrendımkı makıne bozuk fılan deılmış. zaten bebek wbc sı oyleymiş. ben bunu yaklasık 2 yıldır bılıyorum artık. 2 kızım var ve bunlara faydası var. bu hastaların hıcbırıne bırsey dıyemıyorum. kanında mıkrop varmış. doktor antıbıyotık verdı dıyorlar. ben dıyomuyorumkı bi halt yok dıye. sonucta doktorun teşhısıne laf edemıyorum amirim pozısyonundalar. ya da hastaya desem doktorla artık ters mı düşeriz naparız bılmıyorum.
            durum bızde boyle hocam. elimden bırsey gelmiyor. bebekler gelıp gıdıp hemogram baktırıyorlar. desem wbc degerı 17 bıne kadar ıyı desem :):) gulerler 11 bını bıle normal kabul etmıyorlar.. önemlı olan yanına referans degerı yazmakla degıl kendılerı bılmemelerı lazımdı. ben 2 yıldır bılıyorum. kac yıllık hekımler bılmıyor. bu durumdan kurtulamıyorum kısır döngudeyım..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119612
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2014 Saat 06:28
Kardesim,
Sizin gibi, durust, meslegine saygili, vicdanli bir laborant arkadasa, can kurban... Yerden-goge haklisiniz ve yaptiginiz, asla, "duzmece" degil..
Maalesef, artik Tip fakultelerinde, ogretim uyesi olabilecek vasifta bir Prof. dahi bulmak imkansiz... Bu vasifsiz Prof. larin yetistirdigi sozum ona uzman doktorlarda iste bu kalitede...
Bu sitenin ilk sayfasinda, benim makalelerim arasindaki "yeni doganin kan degerleri" ile ilgil makalemde en cok kullanilan parametrelerin yaslara gore degerleri yazilidir.
Gordugunuz gibi; bu doktorlar, daha; "Enfeksiyon" ne demek, "Sepsis" ne demek, ondan dahi bi-haberler..
Eger bunlarda yeterli olmazsa, bana her zaman danisabilirsiniz, size her turlu yardimda bulunurum..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.