Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 9 aylık bebekle ilgili birkaç soru..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum9 aylık bebekle ilgili birkaç soru..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Konu: 9 aylık bebekle ilgili birkaç soru..
    Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2012 Saat 23:55
hocam eski maillere ve alt foruma da baktım ama tam aradığımı bulamadım.eğer daha önce cevapladığınız  sorular ise lütfen mazur görün.:
1-9 aylık bebeğimiz.gündüz 3 kere uyuyor. biri uzun iki kısa olmak üzere toplamda 4 saati buluyor. gece de 9 gibi yatıyor 2 kez emmeye kalkıyor ve sabah 7 gibi uyanıyor. sormak istediğim gündüz 2 uykuya ne zaman düşecek?bebek bunun sinyallerini kendisi mi verecek?ben nasıl anlayacağım günde 2 uykuya geçmek istediğini?şimdi her 3 saatte bir uyumak istiyor, normal midir bu?
2-yemek konusunda iştahsız, zorlamıyorum. 7,5 kilo ancak oldu zayıf bir bebek. sütüm bol emziriyorum. yemek canı isterse yiyor, asla ısrar etmiyorum. doktor çorbasına devam sütü ekle kilo alsın diyor. gerek var mı böyle hilelere?kendi haline bıraksam olmaz mı?benim kızım minyondur yani olamaz mı?bana yedireceksin yedireceksin başka yolu yok bunun diyor.
3-günde mutlaka bir kez kaka yapıyor ve altını her açtığımda da bezi ıslak, bunlar doyduğunun göstergesidir diye düşünüyorum, yanlış mıyım?aç olsa zaten ister değil mi?
4-alttan iki dişi çıktı, üstler de geliyor sanırım kaşınıyor.diş sağlığı ve bakımı için erken mierken değil ise nasıl başlayabilirim?
5-emeklemiyor, yürümek istiyor devamlı. karşı çıkan çok olmasına rağmen yürüteç aldım, içinde çok mutlu.zaten bir seferde yarım saatten fazla da bırakmıyorum içinde.siz ne dersiniz
çok sordum kusuruma bakmayın, saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118669
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2012 Saat 10:22
1- Uyku, çocukların kendi kontrolleri altındadır. Her çocukta da farklıdır. Kendi haline bırakın, o kendisi ayarlar.
2- Eğer kız ise, ( bebek sıfatı cinsiyet belirtmiyor) 9.1kg. olmalı. Alt sınır olan 7.9kg. da altında. Tabii, soya çekim olarak bu ölçüler sizin çocuk için normal olabilir. Devam sütü yeni bir "kazık atma" yöntemi, normal kutu sütlerini kullanabilirsiniz.
3- Haklısınız, tarif ettiğiniz kaka bundan daha fazla yiyemeyeceği anlamına gelir.
4- Kesici dişlerde herhangi bir bakım gerekmiyor, eğer hala başlamadınız ise; Zymafluor tabletlerine başlayın, bu ilaç dişlerin çürümesini önler. 2 yaşı bitene kadar 1 tablet, az bir suyun içinde eritip verin. Bu konuda geniş bilgi eski maillerde var.
5- Yürüteç'in ne bir faydası, nede bir zararı var. İstediği kadar kalabilir. Kız veya erkek olmasıda farketmez. Siz rahat ediyorsanız, kullanın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ağu 2012 Saat 10:24
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.