|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nalanalan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nalanalan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Oca 2018 Saat 20:54 |
Hocam merhaba,
Kızım 2 yaş 10 aylık. 9 gündür 39-40 derece ateşi, burun akıntısı ve balgamlı öksürüğü var. İlk günler gözlerde çapaklanma ve akıntı oldu. Acile gittiğimizde test yapılmadan ifluenza teşhisi konuldu ve Enfluvir kullandık. 5. gün ateş düşmeyince kendi doktorunun tavsiyesiyle Macrol, Bricanyl gözler içinde netira damla kullanmaya başladık. Sağ kulakta iltihap görüldü. 7. gün ateş düşmeyince akciğer filmi çekildi ve kan testleri yapıldı. Aynı gün ateş için novalgin 500 mg/ml oral damladan 7 damla verdik ve ateş 36,7 ye düştü sonra 5 saat içinde tekrar 40 dereceye yükseldi. Şurupları kullanmayı bıraktık. 2 kere yani dün ve bu gün novosef 1 g iğne yapıldı. Yarında 3. sü yapılacak. Ayrıca bu gün kawasaki sendromu için kardiyoloji muayenesi yapıldı kalpte bir sorun çıkmadı. Hocam ateşi düşüremiyoruz. 6 gün boyunca calpol ve iburamin coldu 3 er saat arayla verdik. Ilık duş, ılık kompres her yolu denedik. Ilık duşla 40 derece ateşi 39,5 a düşürüyoruz. 10 dk sonra tekrar 40 a çıkıyor. Bazı günler gün içi 1 saat için 37,7 lere düşse de sonrası 38,5 lara akşamları mutlaka 39-40 derecelere çıkıyor. Doktorumuz antibiyotik tedavisi için hastaneye yatırmayı öneriyor. Ben forumdan yazılarınızdan okuduğum kadarıyla bunun viral bir enfeksiyon olduğunu düşündüm. Ama viral enfeksiyonlarda ateş 9 gün sürer mi? İştahı hiç kalmadı, gün boyunca bir şey yediremiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz. Görüşlerinizi yazar mısınız. Kan testinde WBC 12,85 CRP 63,95 HCT 34,5 MONO 1,56 NEUT 7,56 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Surer!!! 9 gunde surer, 12 gun de surebilir.. Turk doktorlari; Astium, Reflu ve Allerji'den baska hastalik ismi bilmedikleri icin, Boyle her; ATES sikayeti ile gittiginizde antibiyotik dozunu ve kuvvetini arttirirlar. Ahmak olduklarindan, Virus diye bir olusumun ya farkinda degillerdir, veya sizin durumunuzda oldugu gibi, Viruslari Antibiyotikler ile tedavi etmeye calisirlar.. Olan da; her zaman cocuklara olur.. Cocuklarin, Lokosit degerlerinin farkli oldugunu, her halde, 22. Asir'da BELKI ogrenirler!!! Dunya'da bu doktorlar kadat ahmagini bulamazsiniz.. SAKIN ilaclarla ugrasmayin.. Viral enfeksiyonlarda (WBC:12.85 olmasi zaten bu durumu gosteriyor), Ates dusurmek ve antibiyotikler ile, Probiyotik(yararli) bakterileri yoketmek, "Antibiyotik atesi" denilen bir tabloyu yaratir.. HEMEN, acilen evinize KACIN ve butun ilaclari LESIN.. Atesi kac derece olursa olsun, ASLA dusurmeyin. 48 saat sonra cocugunuz atesi duser... Bu arada her ogunde, alabildigi kadar yogurt yesin. Enfluvir'i de BOSUNA verdiniz.. Eskiden kullanilan ve hicbir ise yaramayan, Tamiflu'nun AYNISIDIR.. Kasten yeni isim altinda piyasaya surup, AHMAK Turk doktorlarini kandirirlar.. |
|
![]() |
|
nalanalan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nalanalan
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Tüm ilaçları kestik iğneyide yaptırmıyoruz. 40 derece ateş yatıyor bekliyoruz.
Yoğurt yedirme kısmı sıkıntılı zaten hiç yemedi şimdide Asla yemek istemiyor ama zorlayacağım Ballı limon veriyorum. Hocam keşke burada olsaymışsınız ne çok ihtiyacımız var sizin gibi doktorlara. Allah razı olsun |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nalanalan
Hocam Allah sizden razı olsun. Kızımın ateşi bu sabah 37 dereceye düştü. Sayenizde hastaneye yatmaktan kurtuldu. Kim bilir ne testler yapılacak ne antibiyotikler serumlar verilecekti. Sizin mailinizden sonra hiç ateş düşürücü vermedim. 3. Novosef iğneyi de yaptırmadım. Dün bütün gün ateş içindeydi. Döndüm döndüm ateşi kaç olursa olsun ASLA düşürmeyin yazınızı okudum. Sabrettim. 48 saat demiştiniz. 24 saatte bu kadar düştü. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Kuru bir öksürük kaldı. Burun akıntısı devam ediyor. Ballı limona ve yoğurda devam ediyorum bende. Keşke daha çok insan sizden haberdar olsada yavrular boş yere eziyet çekmeseler
Düzenleyen nalanalan - 08 Oca 2018 Saat 11:46 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|