Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 9,5 aylık yine gaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum9,5 aylık yine gaz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Konu: 9,5 aylık yine gaz
    Gönderim Zamanı: 15 Şub 2012 Saat 14:25
iyi günler dr  bey oğlumun gaz sıkıntıları yine başladı geceleri uyutmuyor,sizin gazla ilgili sorulara verdiğiniz cevapları  okudum, ilk aylardaki gaz sıkıntısından farklıbu dönemde ki gaz sıkıntısı demişsiniz,şekerli unlu,nişastalı,az pişmiş pirinç  unu sebep olur demişsiniz,oğluma her gün pirinç unundan muhallebi veriyorum bazen vermediğim oluyor, bebe bisküvisine yeniden başlamıştım sadece kahvaltıda veriyordum artık biberon mamasına da katmaya başladım siz günde beşi geçmesin diyorsunuzda ben kilo alsın diye daha fazla veriyorum:( iyi yapmıyorum tabi:) bu durumda muhallebi ve bisküviyi kessem gaz problemi düzelir mi? Hiç mi vermiyim? bakliyatları korkumdan veremiyorum çiğ meyvede gaz yapar mı pişirip mi versem? Günlük et tüketimi ne olmalı her gün et vermiyorum sadece kırmızı et mi beyaz et olur mu? Bir de inek sütü verin diyorsunuz direk mi sulandırarak mı vereyim,keçi sütü olur mu,günlük 200 ml inek sütü 200 ml devam sütü versem anne sütüde veriyorum ama sütüm az çok olur mu?

Bu kadar soruyu cevaplamasanız haklısınız:) cevaplarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117893
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2012 Saat 19:51
Bu aylardaki bir cocukta ozel sute gerek yoktur, normal kutu sutlerini kullanabilirsiniz. Sulandirmaniza da gerek yok.  Sekeri ve unlu gidalari azaltirsaniz, gazi da azalir. Her gun (ne cesit olursa olsun) 1-2 kofte kadar (en az) etli gida almasi gerekir. meyvada asiriya kacmayin, Yarim; elma, armut veya muz yeterlidir. Oyle her meyvadan 1 tane yiyecek diye bir sey yok, evde o gun ne varsa.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2012 Saat 07:49
Cevabınız için teşekkür ederim dr bey,dün kahvaltı dışında bebe bisküvisi vermedim muhallebide akşamda tarhana çorbası ve etli pırasa verdim güzel uyudu gece üstünü de çok örtmedim işe yarıyor sanırım:) gece çayı verdim birde kesintisiz 4 saat uyudu:)

Verdiğiniz bilgiler çok faydalı teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2012 Saat 17:55
KizBebek
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 11:01
İyi günler dr bey, bizim gaz problemi yine devam ediyor geceleri uyutmuyor masaj fayda etmiyor gazını yapamıyor yaparken de çok zorlanıyor söylediğiniz gibi yediklerine dikkat ediyorum bir gece rahatsa iki gece gaz oluyor başka sebepden olabilir mi ne güzel ilk üç ayı atlatmıştık bu gaz nereden çıktı yine:( tamda uykularını düzene sokmuştum artık direnmeden uyuyordu gaz bırakmıyor ki uyusun bebeğim:((
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2012 Saat 18:05
Fazla seker dedigimizde; buna meyvalar, unlu ve nisastali  gidalar da dahildir. Sut agirlikli besleyin.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2012 Saat 08:08
Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şub 2012 Saat 09:22
Dr bey yine sorularım varEmbarrassed süt ağırlıklı besleyin dediniz dün uyguladım emzirdim ve devam sütü verdim artık özel süte gerek olmadığını söylüyorsunuz hep bende kullanmak istemiyorum ama babası kabul etmiyor,dün öğleden sonra mama mama diye huysuzlanınca yoğurdun içine bebe bisküvisi koydum verdim tabi o da şekerli bir besin ve akşamda yine mama deyince ki biberon ya da emzirme sonrası diyor bunu yemeği verince de mutlu oluyor tarhana çorbası verdim gece yine gazla uğraştık,süt ağırlıklı beslemeyle kaç günde sonuç alırım hemen sonuç almayız değil mi? Bir de rezene çayı ya da bitkisel damlalardan verelim mi? 10 aylık oldu ve geçen ay kilosu 8,800 dü bu ay 8,700 olmuş boyu 70 cm di 72 olmuş neden kilo almıyor hatta veriyor ben nerde yanlış yapıyorumDisapprove çok hareketli bir bebek. Hakkınızı helal edin bugüne kadar çok soru sordum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.